SAMO OVE 4 STVARI MOŽETE DA KUPITE ZA SIĆU: Obišli smo radnje, otkrivamo vam spisak NAJJEFTINIJIH PROIZVODA (FOTO)
Najjeftiniji proizvodi, Foto: profimedia / Espreso.co.rs

oskudacija

SAMO OVE 4 STVARI MOŽETE DA KUPITE ZA SIĆU: Obišli smo radnje, otkrivamo vam spisak NAJJEFTINIJIH PROIZVODA (FOTO)

I pored naglog skoka cena, neki isti proizvodi se drže, ako ne istih, onda barem približnih cena.

Objavljeno: 17:06h

Da li se sećate dobrih, starih vremena kada su se, neretko, u nedostatku kusura, vraćale žvake? Kada su se mlađi naraštaji posebno radovali kada im bake i deke kupe tzv. Šok žvake, prepoznatljivog kiselkastog ukusa. A ako budete dobri i poslušni, mame i tate kupe ''pucketave čokoladice''.

Ta vremena su daleko iza nas, a tokom inflacije su deca ostala uskraćena za mnoge ''slatke čari detinjstva''. Iako smo danas u boljoj situaciji, cene nekih proizvoda naglo su porasle, na šta javnost nije ostala ravnodušna. Proizvodi kojima je cena naglo porasla sa znatnom razlikom u odnosu na prethodnu cenu su, uglavnom ulje, brašno, kafa...

Radnja
foto: EPA / SASCHA STEINBACH / Dragan Kadić / Profimedia / Espreso

Sproveli smo istraživanja po lokalnim trgovinskim radnjama i raspitali se šta sve možemo pazariti za siću. Svi su se usaglasili oko jednog - najjeftiniji proizvod koji možete kupiti u radnji je žvaka na komad.

Radnja
foto: Espreso

I pored naglog skoka cena, neki isti proizvodi se drže, ako ne istih, onda barem približnih cena.

Ljubazna prodavačica iz obližnje radnje, Angelina Mijatović, rekla nam je kako se kreću cene najjeftinijih proizvoda:

Definitivno su nam žvake na komad na prvom mestu, one koštaju pet dinara, a nakon njih idu papirnate maramice i instant kafa 2u1, ili 3u1, zavisi od proizvođača.

Radnja
foto: Espreso

Cene iz radnje smo uporedili i sa lokalnim kioskom.

- Žvaka za dva dinara...sećam se, naravno. I ne samo žvaka, i čokolada za 10 dinara, cela! Sada je žvaka najjeftinija, a odmah posle nje su šibice, koje koštaju 10 dinara. Cene maramica se kreću od 15 do 25 dinara, zavisno od marke. Tu je i instant kafa, čoko bananica, a posle su već skuplje cene za ostale proizvode. Desi se nekad da budu na akciji, ali je razlika u 4,5 dinara - objasnila nam je nasmejana B.T. iz kioska.

Radnja
foto: Espreso

Većina većih lanaca marketa uglavnom drži slične cene istih proizvoda, razlika je u nijansama, što nije slučaj i sa manjim samostalnim trgovinskim radnjama, gde se cene, neretko, razlikuju čak i do 100 dinara, u zavisnosti od proizvoda koji kupujete. Uglavnom je to slučaj kod voćnih sokova, alkohola i suhomesnatih proizvoda.

(Espreso/Ana Ga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.