MINISTARKA SA PREDSTAVNICIMA KINESKE KOMPANIJE: "Srbija ima najbolji investicioni ambijent"
Zorana Mihajlović, Foto: Tanjug

sastanak

MINISTARKA SA PREDSTAVNICIMA KINESKE KOMPANIJE: "Srbija ima najbolji investicioni ambijent"

Naveo je da ta kompanija ima više od 1.500 patenata i da je saradjivala sa Simensom, Micubišijem, Boingom, Dženeral motorsom

Objavljeno:

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kineske kompanije Sinomah o saradnji, potencijalima Srbije u elektroenergetskom i sektoru obnovljivih izvora energije, kao i mogućnostima da ta kompanija investira u nove projekte ključne za razvoj energetike i privrede."Sve kineske kompanije su dobrodošle, posebno u velikim infrastrukturnim projektima koje planiramo da radimo u oblasti elektroenergetike i obnovljivih izvora", kazala je Mihajlović, saopštio je njen kabinet.

Podsetila je da su projekti u oblasti i energetike i rudarstva u vrednosti više od 17 milijardi evra, a najveća ulaganja su upravo u oblasti elektroenergetike i kapaciteta koji koriste obnovljive izvore.

"Srbija ima najbolji investicioni ambijent, a kineske kompanije, s obzirom na dosadašnja iskustva, žele da investiraju u energetiku, jer će upravo to biti oblast u kojoj će se najviše ulagati", rekla je Mihajlović.

Predstavnik Sinomah Djake Jeng ;izrazio je nadu da će saradnja u oblasti energetike biti ostvarena, s obzirom na, kako je rekao, spremnost kompanije da proširi svoje poslovanje u ovom delu Evrope. "Nadam se da ćemo pronaći zajednički interes i da ćemo saradjivati na projektima. Naša kompanija je jedna od 500 najboljih u svetu u oblasti transportne, vojne, elektroenergetske infrastrukture. Proizvodimo i transportujemo velike mašine. Postojimo 60 godina i pioniri smo u mnogim aspektima u kineskoj industriji", rekao je on.

Naveo je da ta kompanija ima više od 1.500 patenata i da je saradjivala sa Simensom, Micubišijem, Boingom, Dženeral motorsom.

"Кada je reč o srpskim potencijalima, mogućnosti su velike, posebno kada je reč o vetroelektranama, hidrolektranama i rudarstvu", rekao je on.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.