OBUSTAVLJEN DOTOK GASA IZ BUGARSKE U SRBIJU! Hitno se oglasio Dušan Bajatović
Dušan Bajatović, Foto: Dragan Kadić

užas

OBUSTAVLJEN DOTOK GASA IZ BUGARSKE U SRBIJU! Hitno se oglasio Dušan Bajatović

Radio Bugarsja prenosi da je 1. novembra u 3,0 sata ujutro pukla cev na starom delu gasovod Bulgartransgaza u ataru sela Vetrino ka Rumuniji

Objavljeno:

Dotok gasa u Srbiju, Rumuniju i Mađarsku gasovodom Turski tok privremeno je obustavljen zbog pucanja cevi na deonici Vetrino-Hrabrovo u Bugarskoj, objavio je bugarski operater gasovoda Bulgartransgas u hitnoj poruci na svom veb sajtu.

Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa rekao je da je Srbijagas zbog havarije odmah interventno uvezao određene količine.

- Uvezli smo pet miliona kubnih metara gasa iz Mađarke i očekujemo da će se od 16 časova stabilizovati svi sistemi u sbnadbevanju gasa u Srbiji - rekao je Bajatović.

Radio Bugarsja prenosi da je 1. novembra u 3,0 sata ujutro pukla cev na starom delu gasovod Bulgartransgaza u ataru sela Vetrino ka Rumuniji.

Transport prirodnog gasa u Rumuniju je automatski obustavljen unoćas oko tri sata, a isproruke u pravcu Srbije i Mađarske su obustavljene u 7 časova, navodi se u vesti.

Dodaje se da je jutros posle 8 časova, delimično obnovljen tranzit za Rumuniju i da su ekipe za vanredne situacije kompanije na licu mesta kako bi oštećeni deo gasovoda zamenile u najkraćem mogućem roku.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.