ISPLIVALE MRAČNE TAJNE BORE ĐORĐEVIĆA! Bio je u ZATVORU ZBOG KRAĐE, doživeo je TRAGEDIJU: Danas puni 69 godina!
Foto: Vladimir Sporčić

intrigantno

ISPLIVALE MRAČNE TAJNE BORE ĐORĐEVIĆA! Bio je u ZATVORU ZBOG KRAĐE, doživeo je TRAGEDIJU: Danas puni 69 godina!

Isplivali zanimljivi detalji iz života popularnog rokera, neke od njih je malo ko znao.

Objavljeno:

Roker Bora Đorđević rođen je u Čačku 1. novembra 1952, a svoju muzičku karijeru započeo je 1965. godine.

Pre nego što je osnovao grupu "Riblja čorba" 1978, Bora je bio član brojnih čačanskih i beogradskih sastava kao što su "Zajedno", "Suncokret", "Rani mraz" u kojoj je takođe bio i Đorđe Balašević.

Bora Đorđević
foto: Dragana Udovičić

Bora Đorđević je muzičku karijeru započeo 1965. godine u Čačku. Sa gitaristima Borkom Ilićem i Prvoslavom Savićem, te bubnjarem Acom Dimitrijevićem osnovao je bend koji se zvao "Hermelini".

Bora je svirao bas i pevao, a uglavnom su nastupali u Čačku i okolnim mestima. Prvi put su svirali u školi, a na repertoaru su bile popularne rok pesme tog vremena. Nakon toga je pevao i svirao u bendovima "Dečaci sa Morave", "Vesnici ljubavi", "Safiri" i "Čačanski plemići". U bendu Poslednji ostatak romantičnog sveta (PORS) svirao je i pevao sa Radomirom Mihajlovićem Točkom koji je kasnije postao popularan kao frontmen benda Smak.

Tri godine su se finansirali tako što su pljačkali bogate kuće, te tim novcem kupovali instrumente. Kada su ih uhvatili prebačeni su u istražni zatvor, gde je Bora proveo sedam dana. Posle toga je izbačen iz gimnazije, a sud je doneo odluku da ga oslobodi pod određenim uslovima. Kako bi ga „sklonili“ iz lošeg društva roditelji su 1970. godine odlučili da se presele u Beograd.

Bora Đorđević
foto: Damir Dervišagić

Tu je upisao V beogradsku gimnaziju, a potom i Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent. Bend "Riblja čorba" osnovan je 1978. godine i smatra se jednim od najznačajnijih rok bendova s ovih prostora, a Bora je zbog provokativnih i društveno-orijentisanih tekstova postao jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji.

Bora je u međuvremenu pisao tekstove i muziku za druge izvođeče. Poput Zdravka Čolića, Nede Ukraden, Maje Odžaklijevske, Viktorije, bendova Generacija 5, Poslednja igra leptira i druge.

Muzičar je sreću pronašao pored treće supruge Dubravke Milatović, koja je od njega mlađa 28 godina. Iako se ona retko pojavljuje u javnosti, sada ju je ekipa jedne emisije snimila u njegovom društvu.

Inače, pre Dubravke, Bora je bio u braku sa Draganom koja je po njihovom razlazu tragično skončala u martu 2007. godine.

Nakon toga mislilo se da je Bora stavio tačku na emotivni život, ali roker se 2010. zaljubio u Aleksandru, koja je ubrzo postala njegova druga supruga. Međutim, razveli su se 2014. godine, a onda je počela romansa sa Dubravkom. Bora je rekao da je ona njegova poslednja ljubav.

Bora Đorđević
foto: Damir Dervišagić

(Espreso/biografija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.