SIGURNO ĆEMO BITI MEĐU TOP TRI ZEMLJE U EVROPI: Mali o prognozi MMF kada je ekonomija Srbije u pitanju
Siniša Mali, Foto: Printscreen/Prva

novo

SIGURNO ĆEMO BITI MEĐU TOP TRI ZEMLJE U EVROPI: Mali o prognozi MMF kada je ekonomija Srbije u pitanju

Osvrnuo se i na to što je Međunarodni monetarni fond (MMF) povećao prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije za ovu godinu na 6,5 odsto

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je nesumnjivo da je Srbija reagovala pravovremeno, davajući 8 milijardi evra kroz pakete pomoći.

- Mnogo razvijenije zemlje se nisu snašle. Mi smo našim merama doveli do toga da smo nesporno bili uspešni protiv ove, najveće ekonomske krize koja je pogodila svet, ikada", ocenio je Mali, piše B92.

Osvrnuo se i na to što je Međunarodni monetarni fond (MMF) povećao prognozu rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije za ovu godinu na 6,5 odsto.

- Povećali su na 6,5, ali mi znamo da će to biti najmanje 7 odsto. To znači da ćemo sigurno biti među top tri zemlje u Evropi, najavio je Mali.

Naglasio je i da se u Srbiji nikada nije ovoliko izdvajalo za kapitalne investicije, te se trenutno u našoj zemlji gradi sedam auto-puteva i brzih saobraćajnica. Takođe, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je da je Srbija najveće gradilište u Evropi.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.