PRIJAVITE SE! Raspisan konkurs za firme koje će vršiti zamenu stolarije i fasada u Paliluli
Majstori, Foto: Profimedia

pažnja

PRIJAVITE SE! Raspisan konkurs za firme koje će vršiti zamenu stolarije i fasada u Paliluli

Od 17 beogradskih opština, Palilula je prepoznata kao najugroženija kada je reč o potrebi za energetskom sanacijom

Objavljeno:

Grad Beograd raspisao je juče konkurs za firme koje će obavljati radove na zameni stolarije i fasada u domaćinstvima građana Palilule.

Nakon izbora izvođača, javni poziv za zainteresovane Palilulce biće objavljen u novembru. Budžet za sufinansiranje mera eneregteske sanacije ograničen je na 20 miliona dinara, a vlasnici stanova moći će da računaju da polovina troškova ukupnih radova bude pokrivena iz gradske i republičke kase.

Da bi firme koje se bave ugradnjom prozora i vrata i drugih elemenata termičkog omotača, mogle da konkurišu na javni poziv moraju da ispune i nekoliko uslova. Obavezno je da su upisani u registar APR najmanje šest meseci od dana podnošenja prijave, kao i da nije pokrenut stečajni ili postupak likvidacije i da imaju ateste za materijale i proizvode.

- Kriterijumi za rangiranje privrednih subjekata su cena materijala i ugradnja za posao koji konkurišu - navodi se u pozivu Sekretarijata za energetiku.

- Drugi uslov je rok važenja cene. Rok za prijavu je 22. oktobar.

Sredstva koje su obezbedili Grad i Republika ne uplaćuju se sugrađanima već direktno izvođačima radova koji prođu na konkursu. Novac će leći na račune firme tek pošto komisija utvrdi da je posao realizovan, a korisnik bespovratnih sredstava, u ovom slučaju sa Palilule, izmiri polovinu svog dela duga.

- Izabrani smo kao pilot opština u ovom projektu - navode u GO Palilula.

- Očekuje se da će javni poziv za učešće građana u projektu energetske sanacije u domaćinstvima biti raspisan u novembru. Zasada ne postoji procena koliko domaćinstava bi moglo da učestvuje u projektu, zavisi koliko će se prijaviti na javni poziv koji tek treba da usledi. Predviđeno je da komisija izlazi na teren i pravi zapisnik. Detaljnija pravila učešća u projektu biće precizirana u Javnom pozivu koji se odnosi na učešće domaćinstava.

Od 17 beogradskih opština, Palilula je prepoznata kao najugroženija kada je reč o potrebi za energetskom sanacijom.

GRAD DODAO JOŠ 10 MILIONA

Na konkursu Ministarstva rudarstva i energetike Beograd je dobio 10 miliona dinara, koliko je bio najviši opredeljeni iznos. S obzirom na to da je reč o nedovoljnom iznosu za grad sa tolikim brojem stanovnika, Beograd je na tu svotu dodao još 10 miliona dinara, i odlučio da taj neveliki iznos usmeri ka jednoj opštini - Paliluli.

(Espreso/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.