PENZIONERI, ČASTITE UNUKE! Danas leže 5.900 dinara na račune najstarijima i još nekim GRUPAMA LJUDI!
Pošta, Foto: Nemanja Pančić

pažnja

PENZIONERI, ČASTITE UNUKE! Danas leže 5.900 dinara na račune najstarijima i još nekim GRUPAMA LJUDI!

Osim 5.900 dinara i pomoći koja penzionerima leže danas, penzioneri do kraja godine treba da očekuju još dve uplate

Objavljeno:
  • 1

Novčana pomoć u iznosu od 5.900 dinara, danas će biti uplaćena na račune penzionera i još nekoliko kategorija građana. U okviru trećeg paketa mera, država će novac uplatiti na račune naših najstarijih građana, ali i korisnika prava na privremenu naknadu: invalida rada druge i treće kategorije, odnosno preostale radne sposobnosti kao i dece invalida i korisnika privremene naknade kod PIO fonda.

Za sve njih važno je da su status penzionera, odnosno pripadanika ostalih navedenih kategorija, stekli zaključno sa 13. septembrom ove godine. Oni kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon tog datuma, isplata će biti obavljena jednokratno, a po sticanju statusa.

Praktično, država će danas novac uplatiti novac na račune oko dva miliona građana. Uplata se očekuje u toku prepodneva, što znači da će veliki broj njih danas i moći da podigne svoj novac. Oni kojima novac donosi poštar na kućnu adresu, treba da ga na "vratima" očekuju do kraja nedelje.

U okviru trećeg paketa mera pomoći države građanima i privredi, najavljena je i nova, dodatna pomoć svim ostalim punoletnim građanima. Njima će u novembru biti isplaćeno po 30 evra (tačan datum još uvek nije poznat), a u decembru im sleduje i dodatnih 20 evra.

Što se tiče prijave za ovaj novac pravilo je sledeće: ko se u maju prijavio za prvih 30 evra, koje je dobio u junu, ne treba da se prijavljuje ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 "decembarskih" evra.

Takođe, građani koji se nisu u maju prijavili za pomoć od 30 +30 evra, imaće pravo da se prijave za "decembarskih" 20 evra. Datum prijave biće naknadno saopšten.

Oni mlađi, treba da znaju da ako se u maju nisu prijavili za 30 evra, a u međuvremenu su postali punoletni, imaju pravo na 20 evra koje bi država trebalo da isplati u decembru i za njih bi trebalo da se prijavi.

Povišice i naredne godine

Osim 5.900 dinara i pomoći koja penzionerima leže danas, penzioneri do kraja godine treba da očekuju još dve uplate.

Drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju u novembru kada će ovaj iznos dobiti i ostali punoletni građani. Treća i poslednja uplata u ovoj godini, od 20 evra, penzionerima sleduje u decembru.

Osim ove uplate u decembru, penzioneri treba da računaju na pomoć koja će ići početkom naredne godine. Njima će krajem februara 2022. najkasnije do početka marta biti isplaćeno po 20.000 dinara (oko 170 evra).

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022.

To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media