OGLAS ZA POSAO IZAZVAO LAVINU KOMENTARA NA MREŽAMA: Konobaru 50.000, a majstoru za PEČENJE MESA 80.000, šta KAŽETE?
Restoran, Foto: Printscreen/TV Prva

REAKCIJE

OGLAS ZA POSAO IZAZVAO LAVINU KOMENTARA NA MREŽAMA: Konobaru 50.000, a majstoru za PEČENJE MESA 80.000, šta KAŽETE?

Ugostitelji su posebno traženi dok traje sezona pa mnogi odlaze na rad u inostranstvo, a i pandemija korona virusa je mnoge "naterala" da iskoriste letnji period i zarade novac negde van zemlje

Objavljeno:

Nedostatak radne snage problem je svuda u svetu, pa tako i kod nas, a jedan oglas za posao je posebno privukao pažnju.

Ugostitelji su posebno traženi dok traje sezona pa mnogi odlaze na rad u inostranstvo, a i pandemija korona virusa je mnoge "naterala" da iskoriste letnji period i zarade novac negde van zemlje. Zbog svega toga su naši ugostiteljski objekti u "krizi" kada je u pitanju raspoloživo osoblje i najviše se traže konobari, kuvari i drugo osoblje potrebno za ove delatnosti.

Zato ne čudi što su mnogi poslodavci odlučili da motivišu potencijalne buduće radnike tako što će ponuditi veće plate i druge beneficije. Jedan oglas koji je podeljen na Fejsbuk stranici "Sremskomitrovački portal" uz naziv "Nema posla?", posebno je zapao ljudima za oko i izazvao brojne reakcije.

Razlog za to je što poslodavac koji je okačio oglas nudi za poziciju konobara 50.000 do 60.000 dinara, za mesto radnika za pečenje mesa ispod sača 80.000 dinara, dok je za radnika na roštilju plata koja se nudi 70.000 dinara. Mnogi su prokomentarisali kako je nepravedno velika razlika u platama, dok su drugi izrazili nepoverenje prema ovako "dobroj ponudi".

"Jeste ova plata, ali nema vikenda i nema praznika, a za te pare se radi minimum 12 sati", smatraju neki ljudi, drugi su komentarisali da ne bi prihvatili posao za "ispod 1.000 evra", dok treći smatraju da mora da je nešto loše u vezi sa ovim poslom čim ovoliko "dugo stoji ponuda".

Bilo je i onih koji smatraju da nije pravedna raspodela novca u odnosu na poziciju, kao i da bi konobari trebalo da dobijaju više para jer njihov posao zahteva mnogo više angažmana i "trčanja među stolovima".

Ipak, nisu svi bili tako negativni, pa je bilo i ljudi koji su istakli da posao deluje pristojno i da "ne treba stalno kukati, već i raditi".

Pogledajte oglas, pa nam pišite u komentarima - šta vi mislite?

Bonus video:

01:42

STUDENTI U POTRAZI ZA STANOVIMA, KIRIJE PREVISOKE, A OBJEKATA NEDOVOLJNO

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.