Siniša Mali: Danas isplata pete rate sektorske pomoći auto-prevoznicima!
Siniša Mali, Foto: Printscreen/Prva

saopštio

Siniša Mali: Danas isplata pete rate sektorske pomoći auto-prevoznicima!

On je podsetio da je dogovoreno da se auto-prevoznicima, koji su pretrpeli ozbiljnu štetu u poslovanju, uplati u periodu od šest meseci 600 evra po autobusu

Objavljeno:

Pomoć se uplaćuje na namenske račune otvorene kod Uprave za trezor, za šta je izdvojeno 444.020.048 dinara, odnosno 3.776.400 evra.

- Već peti mesec zaredom uplaćujemo auto-prevoznicima novac u dan i u dinar, kao što smo i obećali. Isplata pete rate pomoći predviđena je za 637 autobuskih prevoznika, odnosno za 6.294 licencirana autobusa, koji su ispunili uslove za dobijanje ove vrste podrške države - rekao je Mali.

On je podsetio da je dogovoreno da se auto-prevoznicima, koji su pretrpeli ozbiljnu štetu u poslovanju, uplati u periodu od šest meseci 600 evra po autobusu.

- Reč je o ciljanoj, sektorskoj podršci, s obzirom na to da je procenjeno da takva pomoć može da ublaži negativne posledice koje je na auto-prevoznike ostavila pandemija virusa korona. Krajem septembra očekuje ih i poslednja rata pomoći. Ukupno je za meru podrške auto-prevoznicima rebalansom budžeta opredeljeno 2,6 milijardi dinara - istakao je on.

Ministar finansija je naglasio da je država u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije ukupno izdvojila dve milijarde evra, što je 4,5 odsto BDP-a, a uz dva paketa podrške prošle godine ukupan zbir pomoći države vredan je osam milijardi evra, odnosno oko 17,4 odsto BDP-a.

- Država je jasno opredeljena da pruži pomoć onima kojima je neophodna i zato su i opredeljena sredstva za tri paketa pomoći od prošle godine. To je podrška koja je od značaja ne samo za očuvanje privrede, već i radnih mesta, a pre svega životnog standarda građana Srbije. To je moguće zato što su javne finansije države stabilne i ima dovoljno novca, kao i spremnosti države da pomogne onda kada je to neophodno - zaključio je Mali.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.