ANA BRNABIĆ OBJAVILA SJAJNE VESTI: Radi se o finansijama!
Ana Brnabić, Foto: Printscreen/Tanjug

PRIVREDNE OBLASTI

ANA BRNABIĆ OBJAVILA SJAJNE VESTI: Radi se o finansijama!

Brnabić je navela i da je "zabeležen rast od 13,4 odsto u drugom kvartalu, dok je za celu godinu očekivano da rast bude preko 6,5 odsto"

Objavljeno: 18:49h

U trećem kvartalu 2021. godine dinamika realizacije svih započetih projekata u industrijskim i privrednim oblastima teče po planu i najvažniji pokazatelji su zadovoljavajući, saopšteno je danas nakon sednice Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) kojom je predsedavala premijerka Ana Brnabić.

U saopštenju se navodi da je Brnabić istakla da je neophodno nastaviti sa takvim trendovima, uz napomenu "da je značajno povećan i obim investicija u privredi u odnosu na prva dva kvartala".

Brnabić je navela i da je "zabeležen rast od 13,4 odsto u drugom kvartalu, dok je za celu godinu očekivano da rast bude preko 6,5 odsto".

Na sednici Vlade Srbije je konstatovano da je, kada je reč o industriji, "oporavak izvestan i vidljiv posle sporijeg rasta tokom maja i juna", kao i da se "beleži rast usluga", dok, kako se navodi, "porast stope inflacije ne treba da brine, jer je to prouzrokovano rastom cena tečnog goriva i mazuta na svetskom nivou".

U saopštenju se navodi i da je na sastanku zaključeno da su u oblasti infrastrukture i zdravstva "radovi na terenu u punom zamahu i teku po planu", kao i da su "projekti iz zaštite životne sredine medju prioritetima, a medju njima je izgradnja ukupno osam regionalnih reciklažnih centara".

Kako se navodi u saopštenju "najvažniji medju njima je regionalni reciklažni centar Kolubara - Kalenić, čija se izgradnja po planu očekuje početkom naredne godine".

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.