NEDIMOVIĆ: Kao jedini grad na tri auto-puta, SREMSKA MITROVICA ĆE BITI LOGISTIČKI CENTAR SRBIJE
Branislav Nedimović, Foto: Sremska Mitrovica živi

RAZVOJ INFRASTRUKTURE

NEDIMOVIĆ: Kao jedini grad na tri auto-puta, SREMSKA MITROVICA ĆE BITI LOGISTIČKI CENTAR SRBIJE

Gradska i seoska infrastruktura je značajno obnovljena i gotovo da nema ulice u gradu, u kojoj nije urađen novi put u prethodnoj deceniji

Objavljeno:

Razvojem infrastrukture i ponovnim osnaživanjem industrije, Sremska Mitrovica je spremna za novu fazu razvoja svoje privrede, pogotovo u oblasti usluga. Nakon 18 novih fabrika, sledi posao završetka još dva auto-puta. Uz već postojeći Beograd - Zagreb, jedan se gradi između Kuzmina i Sremske Rače, a drugi, od Loznice prema Novom Sadu, će prolaziti kroz mitrovačko selo Jarak.

“Ne znam grad koji ima tri auto-puta na svojoj teritoriji. Mi moramo u skladu sa tim da razvijamo svoje infrastrukturne planove, da napravimo jednu obilzanicu oko Mitrovice, koja će obići i Laćarak i da napravimo još jedan putnički most da spojimo Sremsku Mitrovicu i Mačvu. I to je posao za narednih par godina za lokalnu administraciju”, rekao je Branislav Nedimović, bivši gradonačelnik Sremske Mitrovice i potpredsednik Vlade Republike Srbije.

Sremska Mitrovica
foto: Sremska Mitrovica živi

Gradska i seoska infrastruktura je značajno obnovljena i gotovo da nema ulice u gradu, u kojoj nije urađen novi put u prethodnoj deceniji. Nedimović smatra da je da je uvezivanje tri auto-puta i reke Save ogroman potencijal, pogotovo što na Savi kod Sremske Mitrovice postoji robno-kontejnerski terminal, čiji će se puni kapacitet pokazati tek kada se završi infrasturkturno opremanje kod Šapca.

“Kada vežete tri auto-puta i reku Savu, to je jedan potencijal, koji je prosto neverovatan. Razvoj infrasturkture će dovesti do jedne nove pojave. To je razvoj logistike na prostoru ovog Grada i ja očekujem velike investicije velikih logističara iz čitavog sveta. To možda deluje sad pretenciozno, ali verujte mi, to će biti. Kad to bude gotovo i uvežemo sa tri autoputa, ja mislim da je nebo granica”, istikao je ministar Nedimović za Sremska Mitrovica živi.

1 / 4 Foto: Sremska Mitrovica živi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.