POSKUPLJUJE NAMIRNICA BEZ KOJE MNOGI SRBI NE MOGU: Prvo će se promeniti ono što piše na kesici, OBRATITE PAŽNJU!
Poskupljenje, Foto: Profimedia

VAŽNO

POSKUPLJUJE NAMIRNICA BEZ KOJE MNOGI SRBI NE MOGU: Prvo će se promeniti ono što piše na kesici, OBRATITE PAŽNJU!

Jedan trik će verovatno primeniti proizvođači, i ne bi smeo da iznenadi kupce

Objavljeno:

Kafa će poskupeti u celom svetu, pa i u Srbiji, ocenjuju stručnjaci. Zbog neočekivanog mraza u Brazilu, omiljena namirnica bez koje ne možemo da zamislimo dan dobiće novu cenu.

"Ako proizvođači kafe u Srbiji procene da će skok uticati na smanjenje profita, oklevaće i gledaće da poskupljenje, makar drastično, odlože na neko vreme. Tako kafa neće sigurno odmah poskupeti za 40 dinara, jer prema najboljim procenama, nema naglog skoka", rekao je za "Kurir" Mladen Alfirović, pravni savetnik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača.

"Sirovine sigurno ima na lageru ali je sada sve u rukama onih koji je plasiraju. Možda će kafa uskoro poskupeti za deset, pa za još pet ili deset dinara. Pratiće konkurenti jedni druge, jer je svima u interesu da ne dođe do pada tražnje i profita", rekao je on.

Jedan trik će verovatno primeniti proizvođači, i ne bi smeo da iznenadi kupce.

"Nije isključeno da će najpre, da ne bi drastično dizali cene, smanjivati gramažu. U kesici koja je ranije bila 100 grama, sada ćemo dobijati 95 grama, kao što se desilo s pojedinim čokoladama. Potrošači to ponekad i ne primete osim ako ne pročitaju na ambalaži", rekao je on.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.