MINISTAR SAOPŠTIO LEPE VESTI ZA RADNIKE I PENZIONERE! Koje sve povišiće očekuju građane Srbije?
Siniša Mali, Foto: screenshoot/TV Pink

novo

MINISTAR SAOPŠTIO LEPE VESTI ZA RADNIKE I PENZIONERE! Koje sve povišiće očekuju građane Srbije?

Mali je ocenio da su primedbe da se pomoć daje uoči izbora besmislene i naveo više pomoći koje su do sada bile u vreme kada izbora nije bilo

Objavljeno:

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će pomoć penzionerima od po 20.000 dinara biti iz realnih izvora i da nije reč o predizbornom novcu. Najavio je i povećanje minimalaca koji u Srbiji prima oko 350.000 radnika.

Mali je za TV Pink rekao da je ta pomoć koji je predsednik Aleksandar Vučić najavio za penzionere u februaru sledeće godine dokaz kontinuiteta podrške države najugroženijima.

Ministar je rekao da je suficit budžeta u junu i julu ukupno 60 milijardi dinara, da je planiran minus od 198 milijardi dinara, a sada je 38,5 milijardi.

- Deficit je 1,3 milijarde evra manji nego što smo očekivali, rekao je on i dodao da je Srbija za pola godine ostvarila rast od 7,5 odsto BDP-a.

Povećanje minimalca i penzija

Ministar finansija je i izneo predlog minimalne zarade. Predlog je da će se minimalna zarada povećati za 9,4 odsto. To znači da će sa sadašnjih 32.022 dinara minimalac u Srbiji biti preko 35.000 dinara, prenose Večernje Novosti.

Minimlna zarada u Srbiji inače iznosi 32.000 dinara i prima je oko 350.000 zaposlenih u Srbiji.

Kako je najavio o tom povećanju se razmišlja od 1. januara sledeće godine.

On je istakao da će biti i povećanja penzija.

- Ove godine penzije su rasle 5,9 odsto uprkos pandemiji, a rasle su i prošle godine, rekao je Mali.

20.000 za penzionere

Mali je ocenio da su primedbe da se pomoć daje uoči izbora besmislene i naveo više pomoći koje su do sada bile u vreme kada izbora nije bilo.

On je objasnio da su penzioneri razumeli državu u vreme finansijske konsolidacije posle 2014. godine i da je ta konsolidacija bila ključna za oporavak i rast Srbije.

- Veliko hvala njima, isplatićemo 20.000 dinara, bez obzira na izbore, jer je to naša politika, rekao je ministar finansija.

Mali je ocenio da državi ide dobro i da zato pomaže, te da se to ne radi iz izmišljenog novca kao što je to radila prethodna vlast.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media