20 EVRA IZ TREĆEG PAKETA POMOĆI STIŽE U DECEMBRU: Mali objasnio kako će se isplaćivati novac
Siniša Mali, Foto: Printscreen

za građane

20 EVRA IZ TREĆEG PAKETA POMOĆI STIŽE U DECEMBRU: Mali objasnio kako će se isplaćivati novac

Punoletni državljani Republike Srbije će dobiti dodatnih 20 evra u decembru

Objavljeno: 14:30h

Svi punoletni građani Republike Srbije dobiće 20 evra iz trećeg paketa pomoći u septembru, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram nalogu.

Mali je izneo objašnjenje na koji način će se isplaćivati finasijska pomoć. Naglašava da je ovakvu pomoć moguće realiziovati jer su finasije Srbije stabilne i zbog odgovorne ekonomske politike.

- Punoletni državljani Republike Srbije će dobiti dodatnih 20 evra u decembru. To znači da će penzioneri do kraja godine od države dobiti ukupno još 100 evra, a ostali punoletni građani po 50 evra. Naime, penzioneri će u septembru dobiti po 50 evra, zatim u novembru po 30 evra, a zatim i 20 evra u decembru mesecu - napisao je Mali.

On dalje u objavi objašnjava da će građani skoro svakog meseca imati po koju uplatu od države.

- Ostali punoletni građani će u novembru dobiti 30 evra za koje su se prijavljivali u maju mesecu, a potom i 20 evra u decembru. Zahvaljujući odgovornoj ekonomskoj politici i postignutim rezultatima u prethodnom periodu, kada je Srbija ostvarila jedan od najboljih rezultata u Evropi kada je reč o stopi privrednog rasta, imamo dovoljno sredstava za ovu novu vrstu podrške građanima. Javne finansije Republike Srbije su potpuno stabilne, imamo dovoljno novca i spremni smo da pomognemo i podržimo građane Srbije. Građani Srbije znaju da je njihova država tu za njih i da brine o njima - napisano je u objavi.

Podsetimo, u sklopu trećeg paketa pomoći privredi, ukupne vrednosti 266 milijardi dinara, do sada su isplaćena 3 minimalca za više od 1,2 miliona građana, 60 evra za se nezaposlene, prvih 30 evra za 5,7 miliona građana kao i 3.000 dinara za sve vakcinisane.

Bonus video:

04:09

MILUTIN MRKONJIĆ O IZGRADNJI METROA: Mnogi su želeli da grade metro u Beogradu, ali je novac bio problem

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.