AKO NE KONKURIŠEŠ, NEMA NI SUBVENCIJA: Ministar obišao poljoprivrednike, a onda ih obradovao DRŽAVNOM PODRŠKOM!
Branislav Nedimović, Foto: Printscreen

neverovatno

AKO NE KONKURIŠEŠ, NEMA NI SUBVENCIJA: Ministar obišao poljoprivrednike, a onda ih obradovao DRŽAVNOM PODRŠKOM!

Dodao je da je će Brestovac od grada biti branjen sa pravaca Ivanova, Dolova i Starčeva

Objavljeno:

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović konstatovao je prilikom posete poljoprivrednicima da nedovoljno konkurišu za mere državne podrške poljoprivredi i najavio da će Ministarstvo finansirati elektrifikaciju dela polja.

U razgovoru sa poljoprivrednicima u Banatskom Brestovcu gde je od njih 15 dvoje konkurisalo po državnim merama podrške Nedimović je učvrstio uverenje da više treba raditi na edukaciji.

Obišao je i pančevačkog poljoprivrednika Vukašina Ristića koji konkuriše na sve mere podrške pa je i gro mehanizacije tako nabavio.

"To kažem svima, ako ne kupiš tiket ne možeš dobiti loto, ako ne konkurišeš nema ni subvencija. Napravićemo u Pančevu, veliku radionicu za sve mere koje daje ministarstvo poljoprivrede. Da pokušamo ljude još jednom da obučimo, da znaju šta mogu da koriste", rekao je on.

Brestovac je mesto poznato po gajenju paprike pa je i manifestacija Paprikijada bila tema razgovora sa ministrom, kao i elektrifikacija polja.

"To je kod povrtara i voćara najvažnije. Bez struje puno novca troše za pumpe za navodnjavanje. Dogovorio sam se sa gradonačelnikom, ako definišu obuhvat reona ministarstvo će da obezbedi 100 posto novca za elektrifikaciju u Banatskom Brestovcu za kraj atara koji oni to kažu", rekao je Nedimović.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović ocenio da je poseta bitna i da su poljoprivrednici u Banatskom Brestovcu dobili informacije kao da unaprede proizvodnju, a ministar je licno odgovarao na nedoumice poljoprivrednika.

Vojvođanski skretar za poljoprivredu Čedomir Božić rekao je da se od juna započelo sa izgradnjom radarskog centra Samoš koji će pokrivati Banatski Brestovac, kao i Pančevo.

Dodao je da je će Brestovac od grada biti branjen sa pravaca Ivanova, Dolova i Starčeva.

Vukašin Ristić poljoprivrednik iz Pančeva istakao je značaj državnih mera podrške u nabavci agrotehnike.

"Ja sam gro mehanizacije nabavio preko konkursa, nabavio sam tri traktora, prskalice i sejalice, za žito i kukuruz, i prikolice", rekao je on.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.