KATASTROFALNO NEVREME POGODILO LOZNICU! Jak vetar čupa drveće, oluci padaju sa krovova zgrada, UŽAS (VIDEO)
Neveme u Loznici, Foto: Instagram/zozi_infomedia

KATASTROFALNO NEVREME POGODILO LOZNICU! Jak vetar čupa drveće, oluci padaju sa krovova zgrada, UŽAS (VIDEO)

Kako se saznaje, iz operativnog centra u Šapcu, jaka konvektivna oblačnost koja na području Bosne i Hercegovine uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom i lokalno pojavu grada, u narednih sat vremena će se premeštati ka Podrinju (između Bajine Bašte i Malog Zvornika)

Objavljeno: 16:47h

Republički hidrometeorološki zavod objavio je hitno upozorenje da se u narednih sat vremena očekuje jaka oblačnost koja će usloviti intenzivne pljuskove sa grmljavinom i lokalnom pojavom grada i olujnog vetra.

Kako se vidi na snimcima na društvenim mrežama nevreme je već pogodilo Loznicu i Šabac.

Kako se saznaje, iz operativnog centra u Šapcu, jaka konvektivna oblačnost koja na području Bosne i Hercegovine uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom i lokalno pojavu grada, u narednih sat vremena će se premeštati ka Podrinju (između Bajine Bašte i Malog Zvornika).

U Srbiji se posle podne očekuje promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ponegde sa većom količinom padavina i pojavom grada, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako je i meteorolog Marko Čubrilo najavio, danas posle podne nam stiže osveženje, ali u vidu snažnih grmljavinskih pljuskova i jakih oluja, koja će se početi pokretati najverovatnije sredinom dana nad BiH, a zatim se proširiti nad središnju i istočnu Hrvatsku, severnu i istočnu BiH, središnju, zapadnu i severnu Srbiju, dok bi ih ponegde trebalo biti i na severu Crne Gore, a uveče i na istoku Srbije ponegde.

- Nažalost, neki delovi regiona će dobiti tuču/grad, olujan vetar i vrlo obilnu kišu za kratko vreme. Najmanje nestabilnosti na krajnjem zapadu i jugu regiona kao i duž obale Jadrana gde će uglavnom i izostati. Ove nestabilnosti sa sobom donose i malo svežiji vazduh iz središnje Evrope, tako da će za vikend osvežiti za u proseku 10 stepeni, te će se uz prijatnije i svežije noći dnevni maksimumi kretati od oko +26 na zapadu do oko +31 na istoku i jugu regiona - kaže Čubrilo.

U subotu pre podne vetar još ponegde umeren, severozapadni, a zatim slab.Od nedelje se ponovo vraćaju vrućine i već u utorak će maksimumi biti oko +35 stepeni Celzijusa, posebno na istoku i jugu regiona.

- U drugom delu sledeće nedelje je izgledna nova destabilizacija uz postepeno popuštanje vrućine, dok bi oko 3.7. moglo uslediiti konkrentije osveženje uz česte grmljavinske pljuskove.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.