JOŠ JEDNA NOVČANA POMOĆ JE TU: Pravo na nju ima 2.000 ljudi, a postoji jedan uslov!
Novac, Foto: Profimedia

vidite to

JOŠ JEDNA NOVČANA POMOĆ JE TU: Pravo na nju ima 2.000 ljudi, a postoji jedan uslov!

Kako su u aprilu naglasili gradski čelnici, od jula će početi prijavljivanje za subvencijeod po 5.000 dinara za kupovinu bicikala, a njih će dobiti građani koji se najbrže prijave

Objavljeno:

U 2021. godini na ovu finansijsku pomoć za kupovinu dvotočkaša moći će da računa 2.000 Beograđana.

Dva meseca pošto je iz Starog dvora stigla najava da će grad obezbediti novac za subvencionisanje kupovine bicikala domaćih proizvođača, a sve kako bi se u prestonici koliko-toliko popularizovao ovaj vid saobraćaja, rebalansom budžeta izdvojeno je 10 miliona dinara u te namene.

Kako su u aprilu naglasili gradski čelnici, od jula će početi prijavljivanje za subvencijeod po 5.000 dinara za kupovinu bicikala, a njih će dobiti građani koji se najbrže prijave.

Ubrzo pošto su iz grada najavili ovu novinu, reagovali su i ljubitelji ove vrste dvotočkaša. Zoran Bukvić iz udruženja građana “Ulice za bicikliste” tada je ocenio da je ovo svakako dobar potez i da ga treba podržati, bez obzira na to što iznos subvencije, kako je dodao, nije bogzna kakav. On je podsetio i da su ovu meru biciklisti tražili još prošle godine, između mnogih drugih stvari koje su zahevali.

Bukvić je pojasnio i da, kada je reč o domaćim proizvođačima bicikala, svakako postoji konkurencija.

– Većina delova nabavlja se iz inostranstva, pa se onda ovde sklapaju. Prosečan gradski bicikl, koji nije boznašta, ali je funkcionalan, košta između 20.000 i 24.000 dinara. Lagani sportski planinski, kvalitetni sa visokim stepenom prenosa i sa dosta brzina su i do nekoliko hiljada evra, ali je prosek 500, 600 evra. Tu mislim na srednje dobar bicikl, koji može da se korist i u gradu i u prirodi – ukazao je Bukvić.

Bonus video:

02:29

MALI OLIVER DOBIO NAJSKUPLJI LEK, PA DOPUTOVAO KUĆI U BAJMOK

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.