TERMOELEKTRANE SE NEĆE ZATVARATI: Mihajlović najavila novi plan rada koji će biti završen do 2050. godine!
Zorana Mihajlović, Foto: printscreen

važno

TERMOELEKTRANE SE NEĆE ZATVARATI: Mihajlović najavila novi plan rada koji će biti završen do 2050. godine!

Ona je dodala da danima sluša laži o zatvaranju termoelektrana do 2030. godine, te da je u ovako dugačkim procesima informisanje najvažnije

Objavljeno:

Verujem da ćemo brzo završiti plan rada naših termokapaciteta do 2050. godine, a termoelektrane se neće zatvarati kao što ovih dana slušamo, kaže potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona navodi da je osnovno pitanje kako će se TE učiniti takvim da proizvode energiju na održiviji način, kako da se sačuva životna sredinu i koliko novca treba da se uloži da bi termoelektrane emitovale manje štetnih materija.

"Takođe i kako ćemo kroz taj proces proći, a da nemamo zabrane uvoza i izvoza električne energije, jer imamo TE na lignit ili da takse na ugljen-dioksid budu što niže, izjavila je Mihajlović gostujući na RTS-u.

Ona je dodala da danima sluša laži o zatvaranju termoelektrana do 2030. godine, te da je u ovako dugačkim procesima informisanje najvažnije.

"Tu se uvek javi neka vrsta manipulacije. Moja poruka radnicima jeste da veruju državi i da znaju da niko neće ostati bez posla", poručila je ministarka.

Kako je saopšteno iz kabineta Zorane Mihajlovic ona je navela da će se zajednički i javno napraviti plan do 2050. godine, a suština je da TE budu održive.

"Mi već gradimo puno objekata, EPS je investitor za mnoge važne projekte. Jako važan projekat je Kostolac B3, koji mora da se završi, a o svim drugim projektima u termo-sektoru moramo dobro razmisliti, sada nema plana da se oni grade", zaključila je Mihajlovićeva.

Bonus video:

02:12

Solarni paneli u Čačku

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.