PREDLOG PRIŠTINE JE NEPRIHVATLJIV: Zorana Mihajlović o SRPSKIM SVETINJAMA!
Zorana Mihajlović, Foto: Kurir TV

stav

PREDLOG PRIŠTINE JE NEPRIHVATLJIV: Zorana Mihajlović o SRPSKIM SVETINJAMA!

Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, istakla da su to naše svetinje, da je važno da buduće generacije koje dolaze i za 300 godina, znaju da su tu bili naši preci

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas u Nišu da veruje da svaki građanin Srbije predlog predstavnika privremenih institucija u Prištini Unesku, da se srpski manastiri izuzmu iz međunarodne zastite smatra provokacijom i da je takav predlog za nas neprihvatljiv.

"Ako se samo setimo šta se dešavalo prethodnih godina, kako izgledaju naša groblja na Kosovu i Metohiji, ako znamo koliko je crkava i manastira od 1999. spaljeno i uništeno, niko ne može da nas ubedi da oni ne treba da budu pod zaštitom", rekla je ona.

Mihajlović je, kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, istakla da su to naše svetinje, da je važno da buduće generacije koje dolaze i za 300 godina, znaju da su tu bili naši preci.

Prema njenim rečima, za nas je predlog Prištine neprihvatljiv, a ceo svet treba da čuva svetinje, bilo kog naroda, pa i srpskog.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.