SUTRA JE DAN PRIJAVLJIVANJA ZA NOVČANU POMOĆ: Neki će automatski dobiti novac, a mnogi će morati da prilože podatke
ilustracija, Foto: Print Screen Youtube

pogledajte!

SUTRA JE DAN PRIJAVLJIVANJA ZA NOVČANU POMOĆ: Neki će automatski dobiti novac, a mnogi će morati da prilože podatke

Donosimo vam detaljan vodič za direktnu novčanu pomoć, bilo da ste radno sposobni, nezaposleni ili penzioner.

Objavljeno:

Nakon što je prošle godine na račune građana leglo 100 evra u okviru državnog paketa ekonomskih mera za ublažavanje posledica korona virusa, sada Srbe očekuje nova finansijska injekcija.

Donosimo vam detaljan vodič za direktnu novčanu pomoć, bilo da ste radno sposobni, nezaposleni ili penzioner.

IMAJU PRAVO NA POMOĆ

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju: Svi punoletni državljani koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije, a imaju važeću ličnu kartu na dan 23. april.

NEMAJU PRAVO NA POMOĆ

Ko napuni 18 godina između maja i novembra, ne može da se prijavi za novčanu pomoć, navode u Ministarstvu finansija.

AUTOMATSKI DOBIJAJU NOVAC

Pomoć će bez prijavljivanja leći na namenske račune ovih grupa građana: penzionera građana koji su na izdržavanju zatvorske kazne korisnika socijalne pomoći građana sa Kosova i Metohije, kojima će pomoć biti isplaćena preko Kancelarije za KiM.

PRVI NAČIN DA SE PRIJAVITE

Prijava će biti moguća elektronski, a biće u funkciji od sutra do 15. maja putem sajta Uprave za trezor, www.idp.trezor.gov.rs, gde će građani morati da unesu četiri podatka.

– Sve što će biti potrebno da građani urade nakon ulaska na sajt jeste da kliknu na polje „podnošenje prijave” i tamo unesu svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

– Ukoliko već imate otvoren račun u nekoj banci, u padajućem meniju treba da kliknete na banku preko koje želite da vam bude isplaćen novac i time se automatski prijavljujete za ovu pomoć. Na taj način će vam biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

– Treba da označite polje kojim potvrđujete saglasnost za obra – du ličnih podataka. Nakon što se prijavite, možete i da proverite status svoje prijave izborom drugog polja.

DRUGI NAČIN DA SE PRIJAVITE

Prijava putem kontakt–centra počinje 5. maja, a i kod ovog načina prijave građani će morati da ostave pomenute lične podatke i podatke o banci. Broj telefona biće objavljen uoči 5. maja.

ZA KAD JE PLANIRANA ISPLATA

– Svim penzionerima u Srbiji će 6. maja biti isplaćen prvi deo iznosa, odnosno 30 evra

– Penzioneri će dobiti dodatnu pomoć od 50 evra i u septembru

– Svim punoletnim građanima koji se budu prijavili isplata prvog dela pomoći počeće 12. maja, a planirano je da novac svima legne na račun do 20. maja

– Građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći dobiće 30 evra 7. maja

– Treće nedelje maja biće isplaćena pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji u iznosu od 100 evra, uključujući decu, dok će nezaposleni koji žive u južnoj srpskoj pokrajini dobiti 200 evra

– Drugi deo isplate biće u novembru.

Bonus video:

00:08

KAO DA NIJE RAĐALA: Tamara Đurić se snimala tokom masaže, pokazala ZANOSNO TELO U IZAZOVNOM VEŠU i ZAPALILA mreže! (VIDEO)

(Espreso/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.