BURNIJA REAKCIJA NA VAKCINU STVARA VIŠE ANTITELA? Dr Šekler konačno razrešio dilemu
Milanko Šekler, Foto: Printscreen / RTS

antitela

BURNIJA REAKCIJA NA VAKCINU STVARA VIŠE ANTITELA? Dr Šekler konačno razrešio dilemu

Sve češće slušamo da vakcine koje izazivaju burnuju reakciju zapravo pomažu da se stvori bolja zaštita na koronu

Objavljeno:

Doktor veterinarskih nauka dr Milanko Šekler prilikom gostovanja na TV Pink, objasnio je zašto se preporučuje treća doza kineske vakcine i ko bi obavezno trebalo da je primi. Kako je istakao, ljudi su opsednuti antitelima i kako sve mogu da se zaštite od korone.

Jedna od teorija koja je poslednjih nedelja posebno popularna jeste da što je jača i burnija reakcija na vakcinu, to znači da se organizam snažnije bori protiv virusa i tako stvara više antitela.

"Kada smo bili mali, tada su bile česte rekacije na vakcine, povišena temperatura, malaksalost, osećaj sličan prehladi. Te vakcine koje smo tada primali su pravljene na starim tehnologijama, reakcije su bile česte, a sada su mnogo manje. Za vakcine za koronu koristi se nov način proizvodnje, vrlo brzo se stvaraju proteini u telu, organizam je naprosto zapljusnut njima, i zato je reakcija ponekad burna. To nema veze sa količinom zaštite koju vakcina pruža i nivoom antitela koja će se razviti. Osoba može da ima stravičnu reakciju na vakcinu, a nikakvu zaštitu. I obrnuto", kaže dr Šekler.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.