SUFICIT U BUDŽETU U PRVA DVA MESECA! Mali se osvrnuo i na rezultate igre Uzmi račun i pobedi!
Siniša Mali, Foto: Prinrscreen

nagradna igra

SUFICIT U BUDŽETU U PRVA DVA MESECA! Mali se osvrnuo i na rezultate igre Uzmi račun i pobedi!

Mali je naveo da će se u narednih par nedelja analizirati rezultate ove nagradne igre.

Objavljeno:

U prva dva meseca 2021. godine imali smo suficit u budžetu, a PDV ide bolje nego što smo planirali za skoro devet milijardi dinara, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali prilikom potpisivanja ugovora o poklonu stana dobijenog u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi".

On je ocenio da je ta nagradna igra tokom koje je podeljeno 12 stanova i 60 automobila imala pozitivne rezultate, jer je stvorila pozitivnu atmosferu oko fiskalnih računa u Srbiji.

Mali je naveo da će se u narednih par nedelja analizirati rezultate ove nagradne igre.

"Pozitivna atmosfera oko fiskalnih računa i nagradne igre daje svoj rezultat u praksi. Mi ćemo brže nego što se očekuje, a nakon analize rezultata ove nagradne igre izaći sa idejom i predlogom još jedne nagradne igre", rekao je on.

Dodao je da se već sada zna da će biti dva kruga nagradne igre, jedan na proleće a drugi na jesen ili zimu.

"Tako ćemo još dodatno raditi na svesti građana Srbije da znaju zašto je važno da uzimamo fiskalne račune. Uzimanjem računa borimo se protiv sive ekonomije, dajemo novac u budžet za izgradnju autoputeva, nabavku lekova i vakcina, izgradnju škola i bolnica, svega što čini život građana Srbije", rekao je on.

Mali je uputio čestitke svima koji su dobili nagrade, ali i velika zahvalnost svim građanima Srbije koji uzimaju fiskalne račune pri kupovini i tako doprinose borbi protiv sive ekonomije, i izgradnji bolje, lepše i uspešnije Srbije.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je čitava porodica Ilić iz sela Požežno kod Velikog Gradišta čiji koverat izvučen među 12 miliona prispelih.

Otac i muž Dragoslav zahvalio se Srbiji i ministru na uručenju stana.

"Još sam pod utiskom. Stan je definitivno za sinove Jovana i Mihajla. Kad budu pošli na više škole biće tu, živeće u njemu", rekao je on.

Dodao je da su igrali porodično i da su poslali preko 100 koverata za nagradnu igru.

Ilić je završio srednju mašinsku, ali radi moleraj, ugradnju pločica, parketa, a porodica živi i od poljoprivrede.

"Nisam imao osećaj da ćemo dobiti, a supruga Silvana jeste. Više je ona imala želju", rekao je on.

Dodao je da je danas kada je saznao koja je vrednost stana bio lepo iznenađen i da je još u neverici.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić ocenio da je nagradna igra pokazala pozitivne efekte, jer je mnogo veći prihod od PDV-a.

"Dobitnici stanova u Beogradu na vodi nisu dobili ključeve, jer se oni završavaju tako da ključeva još uvek nema. Svi ostali su dobili ključeve, neki su se već i uselili", rekao je on.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.