SRBIJA PRIVLAČNA AUSTRIJSKIM INVESTITORIMA! Pored krize radnici ne dobijaju otkaz, a planiraju i da ZAPOŠLJAVAJU!
Investicija, Foto: Profimedia/Ilustracija

VAŽNO

SRBIJA PRIVLAČNA AUSTRIJSKIM INVESTITORIMA! Pored krize radnici ne dobijaju otkaz, a planiraju i da ZAPOŠLJAVAJU!

Sa više od 400 podružnica koje zapošljavaju oko 20.000 ljudi, austrijske kompanije se ubrajaju u najveće strane investitore u Srbiji

Objavljeno:

NA je i dalje atraktivna lokacija za austrijske kompanije. Ovo je zaključak ankete odeljenja Privredne komore Austrije, Adventidž Austrija Beograd, sprovedene krajem 2020. godine. Pomoću nje je austrijska poslovna zajednica u Srbiji imala mogućnost da istakne zamerke i prednosti poslovanja u našoj zemlji.

Sa više od 400 podružnica koje zapošljavaju oko 20.000 ljudi, austrijske kompanije se ubrajaju u najveće strane investitore u Srbiji. Istraživanje je pokazalo da su zatvaranja, ograničenja kretanja i pad potražnje doveli do pada njihovog prometa u 40 odsto anketiranih kompanija, ali i pored toga 30 procenata anketiranih kompanija planira da uloži još više u Srbiju u narednih 12 meseci.

Posebno je vredno pažnje da je i u ovoj izazovnoj ekonomskoj situaciji, velika većina kompanija zadržala broj zaposlenih, a trećina čak planira da zaposli još više ljudi 2021. godine.

Međutim, austrijske kompanije su iskazale nezadovoljstvo nedostatkom pravne sigurnosti i transparentnosti i prevelikom birokratijom. Više ulaganja u infrastrukturu i kvalifikovanu radnu snagu takođe se nalazi visoko na listama želja austrijskih investitora.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.