KFOR: Situacija na KiM je mirna i pod kontrolom
KFOR, Foto: Beta/Saša Đorđević

izjava predstavnika kfora

KFOR: Situacija na KiM je mirna i pod kontrolom

U saopštenju se navodi i da se Kfor ne meša u politiku

Objavljeno:

Predstavnik Kfora Antonio Minutela izjavio je da je trenutna bezbednosna situacija na KiM mirna i pod kontrolom, kao i da ta organizacija ima visok stepen uvida u situaciju.

Antonio Minutela je u odgovoru Kfora na pitanje Tanjuga o mogućim posledicama dolaska albanskih političara iz Prištine na sever Kosova i Metohije i reakcije srpskog stanovništva po bezbednosnu situaciju, rekao da je trenutna procena Kfora da trenutno nema znakova dodatnih tenzija.

U saopštenju se navodi i da se Kfor ne meša u politiku, ali da prate poslednja dešavanja na KiM iz perspektive bezbednosti i da im je drago što su videli da su demonstracije na ulicama mirne.

- Mandat Kfora je da nastavi da obezbeđuje sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu, u skladu sa svojim mandatom prema Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine - naveo je Minutela u saopštenju.

Minutela podseća da su za bezbednost na KiM zadužene tri organizacije - kosovska policija, Euleks i Kfor i da su redovno u kontaktu i spremne da intervenišu u slučaju potrebe, u skladu sa procedurama.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.