MINISTARKA TRAŽI POMOĆ OD PREMIJERKE I PREDSEDNIKA! Mihajlović zahteva razdvajanje delatnosti u javnom preduzeću!
Zorana Mihajlović, Foto: Marina Lopičić

VAŽNO

MINISTARKA TRAŽI POMOĆ OD PREMIJERKE I PREDSEDNIKA! Mihajlović zahteva razdvajanje delatnosti u javnom preduzeću!

Razdvajanje delatnosti "Elektroprivrede Srbije" i "Distribucije ODS" je završeno, ali u "Srbijagasu" stvari idu sporije, kaže potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović

Objavljeno:

Razdvajanje delatnosti "Elektroprivrede Srbije" i "Distribucije ODS" je završeno, ali u "Srbijagasu" stvari idu sporije, kaže potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i najavljuje da će zato tražiti pomoć premijerke i predsednika Srbije, kako bi se delatnosti i u ovom javnom preduzeću odvojile.

Na pitanje da li se u praksi počela da funkcioniše odluka Vlade o razdvajanju delatnosti u EPS-u i Srbijagasu, Mihajlović je rekla da to ide sporije u Srbijagasu i da se nada da će se to popraviti.

"Zatražiću pomoć i predsednice vlade i predsednika, zato što ukoliko nemamo razdvojen gasni sektor, doći ćemo u situaciju da i dalje privreda ima najveću cenu prirodnog gasa u Evropi, kao što ima. S druge strane, vidimo da novac odlazi u Srbijagas i da taj novac ne znamo kuda dalje ide", kaže Mihajlović.

Uoči javne rasprave o izmenama Zakona o rudarstvi i geološkim istraživanjima, Mihajlović je rekla da je Ministarstvo dobilo puno dokumenata od zaposlenih o poslovanju "Srbijagasa" i povezanih firmi.

"Pozivam i ostale da nam se obrate, pošalju komentare, materijale i sve što misle da nije dobro u tim preduzećima, kako bismo bili brži i efikansiji u realizaciji reformi", poručila je Mihajlović.

(Espreso / Tanjug )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.