Vučić: Nadamo se kompromisnom rešenju za Kosovo uz podršku Makrona
Predsednik Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

poseta francuskoj

Vučić: Nadamo se kompromisnom rešenju za Kosovo uz podršku Makrona

"Znamo šta treba da uradimo po pitanju vladavine prava", rekao je Vučić

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da rešavanje kosovskog problema nije lako pitanje za Srbiju ali da se nada će na kraju biti postignuto neko kompromisno rešenje koje će biti prihvatljivo za obe strane.

"Svi moramo da uradimo sve da dodjemo do kompromisnog rešenja za obe strane. To do sada nije bio slučaj i uvek sam bio spreman da saslušam (francuskog predsednika Emanuela) Makrona i njegove inovativne ideje, kako bi se približili dogovoru. Predstaviću mu, iskreno i otvoreno, našu platformu i siguran sam da ćemo uz njegovo liderstvo postići nešto u narednom periodu", izjavio je Vučić.

Vučić je uoči sastanka sa francuskim predsednikom rekao da je za Srbiju veoma važan nastavak evropskog puta i izrazio nadu da će i na tom planu biti ostvaren napredak uz podršku Makrona.

"Znamo šta treba da uradimo po pitanju vladavine prava", rekao je Vučić.

Srpski predsednik je podsetio na posetu Makrona Beogradu 2019. godine i ocenio da je to bio istorijski dogadjaj kada je pokazan pravi stepen prijateljstva dve zemlje i naroda.

"Hvala vam na posvećenom radu i trudu na razvijanju bilateralnih odnosa i saradnje. Francuska je za nas važna zemlja i tradicionalni, pravi prijatelj Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da će Makron još neki put posetiti Srbiju, kako bi ponovo osetio "istinsko gostoprimstvo srpskog naroda".

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.