U SRBIJI VIŠE OD 33.000 AUTOMATA ZA IGRE NA SREĆU I PREKO 2.000 KLADIONICA: Kazne za NELEGALNO KLAĐENJE SU OZBILJNE
Kladionica, Foto: Dado Đilas

vest - SRBIJA

U SRBIJI VIŠE OD 33.000 AUTOMATA ZA IGRE NA SREĆU I PREKO 2.000 KLADIONICA: Kazne za NELEGALNO KLAĐENJE SU OZBILJNE

Protiv lica koja su organizovala igre na sreću bez odobrenja Uprave biće podnete krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu

Objavljeno:

U Srbiji je više od 33.000 automata za igre na sreću i više od 2.000 kladionica i svi podležu licenciranju, odnosno potrebno je da budu prijavljeni Upravi za igre na sreću i ispune zakonom propisane uslove, što podrazumeva i plaćanje određenih naknada za odobrenje i priređivanje, saopštilo je Ministarstvo finansija - Uprava za igre na sreću.

Kako je u današnjem saopštenju navedeno, svako njihovo nelegalno korišćenje, povlači i krivičnu odgovornost priređivača, odnosno organizatora igara na sreću, jer dovodi i do značajanog gubitka budžetskih prihoda.

Suzbijanjem sive ekonomije u ovoj oblasti, odnosno onemogućavanjem neovlašćenog organizovanja igara na sreću, osim zaštite budžetskih prihoda, štite se i interesi maloletnika, budući da legalni priredjivači imaju niz obaveza koje se odnose na društveno odgovorno priredjivanje.

U saopštenju je navedeno da je Uprava za igre na sreću, sprovela, od početka ove godine, na teritoriji Topličkog okruga kontrolu nelegalnog priređivanja igara na sreću i otkrili neregistrovane objekte, u kojima su lica bez potebnog odobrenja organizovana igre na sreću, klađenje i igre na sreću na automatima, tako da im je oprema privremeno zaplenjena.

Osim kod neregistrovanih organizatora igara na sreću, inspektori su na nekoliko lokacija otkrili nelegalne automate i kod registrovanog priređivača igara na sreću koji su takođe oduzeti, a tom prilikom izrečena je mera privremene zabrane obavljanja delatnosti u trajanju od 15, odnosno 90 dana, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Protiv lica koja su organizovala igre na sreću bez odobrenja Uprave biće podnete krivične prijave nadležnom javnom tužilaštvu.

Кorišćenjem opreme i lokacija koja nisu u legalnom režimu, registrovani priređivači su suočeni ne samo sa privremenim zatvaranjem objekata i krivičnim prijavama, već i potencijalnim gubitkom dozvole za rad.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.