VUČEVIĆ: Budžet grada Novog Sada će iznositi više od 30 milijardi dinara
"Novi Sad uspeo da ispuni svoje obaveze i pored teškoća izazvanih koronavirusom", Foto: Grad Novi Sad

široko

VUČEVIĆ: Budžet grada Novog Sada će iznositi više od 30 milijardi dinara

Grad je i ove godine finansirao besplatan boravak dece u novosadskim vrtićima

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, na društvenoj mreži Instagram, objavio je interesantne detalje o budžetu ovog grada u 2020.

On se, takođe, osvrnuo na dodatnu pomoć za penzionere sa minimalnim primanjima, za korisnike socijalne pomoći, kao i izdvojeni novac za zbrinjavanje pacijenata obolelih od koronavirusa, u privremenoj korona bolnici, Hala 1 Novosadskog sajma.

"Grad Novi Sad je u 2020. uspeo da ispuni sve svoje obaveze i pored svih teškoća izazvanih kovidom 19. Povećali smo izdvajanja za socijalnu i dečju zaštitu, a posebno izdvajam novčanu pomoć od 5.000 dinara za penzionere koji primaju minimalnu penziju, za korisnike prava na socijalnu pomoć, za roditelje sa decom sa invaliditetom koja pohađaju školu Milan Petrović, a grad je i ove godine finansirao besplatan boravak dece u novosadskim vrtićima. Kako bismo dodatno pomogli obolelima u toku pandemije, izdvojili smo i više od 14 miliona dinara za omogućavanje boljih uslova za njihov smeštaj u privremenoj bolnici, Hali 1 Novosadskog sajma. Stoga su na današnjem rebalansu budžeta usvojene izmene, tako da ovogodišnji budžet iznosi više od 30 milijardi dinara."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.