Svi se prave ludi, a nestalo je 16,8 tona srpskog zlata!!!
Foto: Reuters

gde nestade?

Svi se prave ludi, a nestalo je 16,8 tona srpskog zlata!!!

Gde se sada nalaze, kako i zašto su otuđene i koliko su vredele tone zlatnih poluga koje su se do momenta deblokade finansija bivše SFRJ nalazile na računu Banke za međunarodno poravnanje u Bazelu?
Objavljeno:

Više od 16 tona zlatnih poluga, koje su posle sukcesije imovine SFRJ pripale Srbiji, nestale su iz jedne švajcarske banke.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Gde se sada nalaze, kako i zašto su otuđene i koliko su vredele tone zlatnih poluga koje su se do momenta deblokade finansija bivše SFRJ nalazile na računu Banke za međunarodno poravnanje u Bazelu? Sudeći po izjavi guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, ovim pitanjima još dugo će se baviti nadležni organi u Srbiji.

foto: Fonet

- Od 46 tona zlata pohranjenih u Bazelu ostala samo još jedna tona - izjavila je guvernerka pre nekoliko dana i to je bilo sve što je ona po tom pitanju otkrila.

Prema saznanjima "Blica", brojka koju je iznela Tabakovićeva odnosi se zapravo na količinu zlata koja je pripadala bivšoj SFRJ, dok je Srbiji i Crnoj Gori sukcesijom pripalo 16,8 tona. To, naravno, ne menja činjenicu da tih zlatnih poluga, koji su činile značajan udeo u srpskim deviznim rezervama, više nema, a da je javnost ostala uskraćena na odgovor ko ih je otuđio.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.