Piju lekove da izdrže maltretiranje: Strašni detalji iz GEOX fabrike u Vranju! (FOTO)
Foto: Fonet, Vranjske

Posle Jure - Geox

Piju lekove da izdrže maltretiranje: Strašni detalji iz GEOX fabrike u Vranju! (FOTO)

- Radnici tamo su na ivici nervnog sloma, prema radniku nemaju ni trunku poštovanja
Objavljeno: 15:36h

Međutim, Gordani Krstić su u upravi rekli da oni "prate situaciju", da "sve znaju o njenom ponašanju", pa su joj savetovali da ode kući, da malo odmori, a da će za to vreme primati platu, dok oni ne reše taj problem.

- Na moje pitanje da hoću da znam šta se događa, rečeno mi je da će sve biti u redu i da počinjem da radim 1. juna, jer je tako dogovoreno sa Markom (Baziljo, direktor). Onda sam otišla kući i za mesec u kome nisam radila, primila sam platu.

Pre isteka juna, pošto nije dobila nikakvo obaveštenje od poslodavca, Gordana ponovo kontaktira svoju firmu. Sada zove pravnika koji bi mogao najviše da zna o njenom slučaju. U tom razgovoru ona je doživela šok.

foto: Fonet

- Znaš Goco, ja sam činio sve, ali Marko (Baziljo) nije želeo nikako da te vrati na posao - prepričava Gordana razgovor .

Marko Bazilio, direktor Geoksa, nije imao komentar na navode ove radnice.

Izvor blizak policijskoj istrazi rekao je za "Vranjske" da je mnogo radnika koji su svoja radna iskustva u "Geoksu" prijavili policiji i od tog državnog organa zatražili pomoć i zaštitu. O svakom od prijavljenih slučajeva, obavljena je istraga shodno Zakonu o strancima.

Sve što je policija radila u tim slučajevima, a bilo ih je više od 15, radila je diskretno, sa ciljem da se obavi istraga, a da se ne naruši ugled i renome firme, kaže isti izvor.

Ipak, u svim tim slučajevima policija je našla da se u "Geoksu" ne može govoriti o mobingu nad radnicima, već o klasičnom zlostavljanju radnika.

(Espreso.co.rs/Vranjske)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.