Čekali 40 godina da bi usred sezone počeli generalku pruge BG-Bar! (FOTO)
Foto: Boško Karanović

ooo, pa da li je moguće?

Čekali 40 godina da bi usred sezone počeli generalku pruge BG-Bar! (FOTO)

Pruga Beograd - Bar posle četiri decenije konačno je dočekala obnovu. U toku su neophodne pripreme kako bi početkom jula počela rekonstrukcija. Problem je, međutim, što od Valjeva do granice sa Crnom Gorom - projekat još ne postoji
Objavljeno: 10:33h

Takođe, - RZD internašnal je potpisao ugovor i sa Bombardijer transportejšnom vredan više od sedam miliona evra, koji podrazumeva ugradnju najsavremenijih automatizovanih skretničkih i transportnih komunikacionih sistema na novoj pruzi Beograd - Valjevo. Na remontovanoj deonici očekuje se povećanje bezbednosti, brzine i skraćenje vremena putovanja. Vozom će se, posle obnove, od Resnika do Valjeva stizati za sat i 15 minuta, umesto sadašnja dva sata i 10 minuta. Svi rekonstruisani delovi biće vraćeni na stanje projektovane brzine. Procenjena vrednost ovih radova je 80 miliona dolara, a rok za završetak biće 14 meseci od otvaranja gradilišta.

foto: Boško Karanović
Radovi na pruzi Beograd - Bar procenjuju se na oko 250 miliona dolara i deo su sveukupnog međudržavnog železničkog sporazuma sa Ruskom Federacijom. Širi sporazum uključuje rekonstrukciju pruge Beograd - Pančevo, obnovu sporih deonica železničkog Koridora 10, rekonstrukciju pruge Beograd - Bar, kao i rekonstrukciju postojećeg i izgradnju novog koloseka na pruzi Stara Pazova - Novi Sad uz ispravljanje krivina za veće brzine. Ukupna vrednost čitavog programa obnove pruga i nabavke novih voznih sredstava iznosi oko 920 miliona dolara. (Espreso.co.rs / Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.