NAKON EPIDEMIJE KORONE OVI POSLOVI ĆE BITI NAJTRAŽENIJI: Najviše upražnjenih mesta je za broj 3
Budućnost leži, kažu upućeni, u konstatnoj promeni poslova i dodatnom obučavanju, Foto: Pixabay

ekonomija

NAKON EPIDEMIJE KORONE OVI POSLOVI ĆE BITI NAJTRAŽENIJI: Najviše upražnjenih mesta je za broj 3

Na svakog diplomca u proseku postoje tri slobodna mesta

Objavljeno:

Stručnjaci smatraju da će nakon epidemije koronavirusa doći do velikih promena u poslovanju, kao i da će u bliskoj budućnosti neka zanimanja postati potpuno suvišna, dok će druga biti deficitarna. Budućnost leži, kažu upućeni, u konstatnoj promeni poslova i dodatnom obučavanju, a mi smo istražili koji poslovi će biti veoma traženi nakon koronavirusa, jer je već sada potražnja za njima velika na svetskom tržištu.

1. Elektronski ineženjer

U nekim gradovima SAD (Čikago, Hjuston i San Dijego) vlada pomama za njima a u Los Anđelesu i Njujorku ih ima na pretek.

Na svakog kandidata postoji 17 ponuda za radno mesto!

2. Inženjer za modelovanje podataka

Na engleskom poznati i kao data scientist. Smatra se da će 6.000 firmi zaposliti 4,4 miliona ljudi u ovom sektoru, vezano za poslove analize podataka.

3. Geronto domaćica

Naći ćete ih na spisku potrebnih zanimanja svih zapadnoevropskih zemalja, a tražnja za njima će se uvećati čak 50 odsto u narednih sedam godina. Biće i sve bolje plaćene. Usluge koje ona pruža odnose sa na pomoć starijim licima u vezi sa najosnovnijim potrebama. To znači da geronto domaćica uglavnom donosi ručak ili pomaže da se taj ručak spremi. Učestvuje u održavanju higijene, pomaže u sređivanju stana i ostalim aktivnostima.

4. Analitičar za IT bezbednost

Najmanje 2,7 miliona ovih stručnjaka biće potrebno samo u SAD. To je procena "Majkrosofta".

5. Rukovodilac operacija

U narednih sedam godina samo u SAD otvoriće se više od 600.000 pozicija za ovo radno mesto.

6. Marketing menadžer

Ovde se misli da digitalni marketing, jer je ekspanzija u IT oblasti takva, da ovih kadrova nikad nije dovoljno. Imate mnogo kurseva za ovo, samo izaberite pravi, a ne mamipare.

7. Fizioterapeut

Konstantni manjak kadrova u svim razvijenim zemljama garantuje da će vam ovo obrazovanje doneti dobro plaćen posao, jer se taj manjak meri u stotinama hiljada.

8. Menadžer zdravstvene zaštite

Manje traženo od IT poslova, ali ipak će biti veća potražnja nego ponuda. Radi se o desetinama hiljada slobodnih radnih mesta samo u SAD.

9. Medicinska sestra

Mnoge će i kod nas, tako i u SAD, biti zamenjene zbog godina. U mnogim bolnicama je konstantan manjak sestara, a samo u SAD će ih zaposliti preko milion u narednih sedam godina.

10. Softverski inženjer

Na svakog diplomca u proseku postoje tri slobodna mesta, pa vi razmislite da li se isplati učiti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.