VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU LIDLA: Prvo obišao pekaru, rukovao se s kasirkama, pa razgledao rafove
Vučić je obišao pekaru, zatim se rukovao sa kasirkama i razgledao rafove, Foto: Facebook / Printscreen, Printscreen Kurir tv

pokloni za prve kupce

VUČIĆ NA SVEČANOM OTVARANJU LIDLA: Prvo obišao pekaru, rukovao se s kasirkama, pa razgledao rafove

Lidl će otvoriti pet prodavnica u Beogradu

Objavljeno: 09:35h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je jutros nešto posle 7 časova na svečano otvaranje jedne od 16 prodavnica kompanije Lidl Srbija.

Prvo je obišao pekaru, zatim se rukovao sa kasirkama i razgledao rafove!

Reč je o svečanom otvaranju prodavnice Lidl Srbija u Ulici Vojislava Ilića, koje počinje u 7 sati. Nakon obilaska prodavnice obratiće se prisutnima.

Prisutnima će se obratiti i generalni direktor kompanije Lidl Srbija, Tomislav Šapina.

U istom trenutku biće otvoreno još 15 prodavnica ove kompanije u Beogradu i gradovima Srbije. Pet prodavnica otvara se u Beogradu, a potrošačima će na raspolaganju biti 1.500 brendova od čega čak 350 iz domaće proizvodnje.

Samo u domenu voća i povrća uspostavljena je saradnja sa više od 25 dobavljača iz Srbije. Zaposleni u Lidl prodavnicama imaće petodnevnu radnu nedelju, a zahvaljujući elektronskoj evidenciji, kompanija će plaćati i poštovati svaki minut njihovog rada, poručuju iz Lidla.

foto: Printscreen Kurir tv

Lidl će otvoriti pet prodavnica u Beogradu i to na Novom Beogradu, Vidikovcu, Zvezdari, Trošarini i u Borči.

Vrata ovog trgovinskog lanca biće otvorena i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Do kraja godine, najavljuju nadležni iz ove kompanije, biće otvoreno još sedam Lidl radnji - u Vršcu, Inđiji, Pančevu, Kikindi, Kruševcu, Jagodini i na još jednoj lokaciji u glavnom gradu.

Maloprodajni lanac Lidl deo je Švarc grupacije čije je sedište u Nekarsulmu u Nemačkoj. Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u gradu Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 prodavnica Lidla samo na podrucju tadašnje Zapadne Nemačke.

foto: Printscreen Kurir tv

Veliko, novo tržište, otvara se 1989. godine padom Berlinskog zida, kada Lidl počinje da se širi i u istočni deo zemlje. Lidl u ovom trenutku postoji u 27 zemalja Evrope i SAD, a njegova mreža broji više od 10.500 savremenih diskonta i zapošljava oko 260.000 ljudi.

Lidlovi proizvodi se skladište u više od 150 logističkih centara širom sveta.

Prema podacima međunarodne grupe za analizu tržišta "LZ Retailytics"-a, Švarc Grupa (Kaufland, Lidl) kao najveći evropski maloprodajni lanac prehrambenih proizvoda je u fiskalnoj 2017. godini ostvarila prodaju od 96,9 milijardi evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.