VUČIĆ O IZBORNIM REZULTATIMA U BIH: Srbija će u najboljoj veri sarađivati sa svim članovima Predsedništva!
Vučić o saradnji sa članovima Predsedništva BiH, Foto: Printscreen

saradnja

VUČIĆ O IZBORNIM REZULTATIMA U BIH: Srbija će u najboljoj veri sarađivati sa svim članovima Predsedništva!

Vučić je dodao da ne zna za druge rezultate i ko će sa kim završiti u koaliciji, ali da je to unutrašnja stvar BiH

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija "u najboljoj veri" sarađivati sa svim članovima Predsedništva BiH izabranim na opštim izborima.

Odgovarajući na pitanja novinara u Astani gde se nalazi u zvaničnoj poseti Vučić je rekao da je upoznat za sada samo s izbornim rezultatima za tročlano predsedništvo BiH.

Vučić je rekao da zna za rezultat o tesnoj pobedi Šefika Džaferovića nad Denisom Bećirovićem, i za pobedu Željka Komšića nad Draganom Čovićem, koja je, kako je rekao, izazvala čitavu buru u regionu, kao i za pobedu Milorada Dodika.

- Srbija će u najboljoj veri saradjivati sa Bosnom i Hercegovinom, sa svim članovima predsedništva BiH, ti ljudi su izabrani u skladu sa zakonima te zemlje i naš je posao da poštujemo i zakone te zemlje i volju građana BiH - rekao je Vučić.

On je rekao da će sarađivati s Dodikom s kojim "imamo dobru, racionalnu i uspešnu saradnju", a takođe i sa Komšićem i Džaferovićem i da veruje da će saradnja biti uspešna.

- To je interes Republike Srbije, a da li će to biti uvek lako i jednostavno siguran sam da ne, ali obaveza je Srbije da uvek uloži dodatan napor i dodatnu energiju i dodatnu veru u te odnose i da pokušamo te odnose da učinimo bojim nego što su bili - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da ne zna za druge rezultate i ko će sa kim završiti u koaliciji, ali da je to unutrašnja stvar BiH.

Bonus video:

Espreso intervju, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.