Mihajlović: Nadam se da će Grad Niš odlučiti da državi preda vlasništvo nad aerodromom!
Zorana Mihajlović je podsetila da je Vlada Srbije mnogo uložila u niški aerodrom, Foto: Fonet

Ništa bez odgovornosti

Mihajlović: Nadam se da će Grad Niš odlučiti da državi preda vlasništvo nad aerodromom!

- Ako Grad Niš to ne želi to je u redu, ne mora da do toga dođe ali mora da se preuzme odgovornost, kazala je Mihajlovićeva

Objavljeno: 10:31h

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da se nada da će Grad Niš odlučiti da

Aerodrom "Konstantin Veliki" država preuzme u vlasništvo koji, kako je naglasila, bez dodatnih ulaganja neće moći da se razvija i izgubiće od konkurentskih aerodroma u Prištini, Skoplju i Bugarskoj.

Ona je za RTS kazala da će odluku o tome da li će upravljanje niškim aerodromom biti preneto sa lokalne samouprave na državu doneti Skupština Grada Niša. - Ako Grad Niš to ne želi to je u redu, ne mora da do toga dođe ali mora da se preuzme odgovornost - kazala je Mihajlovićeva. Ona je podsetila da je Vlada Srbije uložila puno opreme i sredstava da bi se "od jednog aerodroma koji nije imao ni hiljadu putnika" napravila ono što je danas.

- Kada bi prešao u vlasništvo države dobio bi nova ulaganja. Bez dodatnih daljih ulaganja aerodrom ne može da se razvija i pobediće nas svi aerodromi okolo - od Skoplja, Prištine i Bugarske - istakla je ona. Dodala je da za početak država planira ulaganje od sedam miliona evra, za kontrolni toranj i razne uređaje, a nakon toga još pet miliona evra, "da bi mogli da pričamo o niškom aerodromu kao aerodromu na kog će sletati i drugi avioni, a ne samo lou kost kompanije".

Govoreći o današnjem početku radova na rekonstrukciji deonice puta od ; Sremskih Karlovaca do Indjije, u dužini od sedam kilometara, ona je kazala da će za to biti utrošeno 240 miliona dinara i da se ta deonica obnavlja nakon 50 godina. - Važno je jer je to altetrnativa autoputu. Dok nije bilo autoputa to je bio jedini put, a sada je to alternativa kojom ide 5.300 vozila (dnevno) i očekujem da se to poveća - kazala je Mihajlovićeva. Naglasila je i da projekti na putevima i železnici u Vojvodini koji se trenutno rade, iznose 2,5 milijardi evra. Prema njenim rečima, samo za rekonstrukciju i održavanje puteva prvog i drugog reda u Vojvodini ove godine biće uloženo 1,5 milijardi dinara.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.