EVO KOJA DOKUMENTA SU PENZIONERIMA POTREBNA ZA LAKŠU OTPLATU KREDITA: Saopštene važne informacije
Penzioneri, Foto: beta dragan gojić

refinansiranje kredita

EVO KOJA DOKUMENTA SU PENZIONERIMA POTREBNA ZA LAKŠU OTPLATU KREDITA: Saopštene važne informacije

Dokumentacija potrebna penzionerima za kredit za refinansiranje

Objavljeno:

Poslednjih dana učestali su napisi o tome kako su penzioneri doborodošla kategorija stanovništva u bankama kada je u pitanje podizanje kredita.

Čak su banke podigle, naravno uz određene uslove, starosnu granicu do koje se može isplatiti zadnja rata a to je 80 godina, mada ima ponuda i za one koji su napunili toliko godina.

Mnogi su, međutim već opterećeni kreditima iz ranijeg doba ali im ipak treba dodatni novac pa ostaje opcija refinansiranja.

Bez obzira na to da li su zaposleni, penzioneri ili paušalci, svi korisnici kredita za refinansiranje treba banci da dostave lični identifikacioni dokument, dakle ličnu kartu ili pasoš.

Potom, potrebna je potvrda o ostatku duga koji se refinansira. Ukoliko se refinansira neki drugi bankarski proizvod, recimo dug na ime kreditne kartice umesto potvrde o ostatku duga potrebno je dostaviti ugovor o tom kreditnom proizvodu ili izvod po računu gde je naveden broj tekućeg računa, a ovaj dokument ne odnosi se na penzionere.

1 / 4 Foto: Ana Paunković

Evo šta sve treba penzioneri da donesu u banku

Banke koje odobravaju kredite za refinansiranje penzionerima, na prvom mestu će od klijenta tražiti, pored ličnog dokumenta, penzioni ček za protekli period, od mesec do tri meseca.

Ukoliko penzioner ne raspolaže time, biće potrebno da banci dostavi potvrdu o visini primanja sa naznakom o iznosu penzije, koju overava PIO fond.

Penzioneri treba da dostave i ovlašćenje za prenos penzije na tekući račun banke kod koje žele da se zaduže.

Na kraju, najstariji građani treba da pripreme i izvod sa računa za određeni period, uglavnom tri meseca.

Neke banke nude potencijalnim klijentima mogućnost da, ukoliko ne žele da prenesu penziju, dostave administrativnu zabranu.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Penzionisani.rs / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.