PIO FOND JE UPRAVO OBJAVIO RANG-LISTU PENZIONERA: Proverite da li IDETE BESPLATNO U BANJU
Penzioneri, Foto: Ana Paunković

PIO FOND

PIO FOND JE UPRAVO OBJAVIO RANG-LISTU PENZIONERA: Proverite da li IDETE BESPLATNO U BANJU

Za besplatnu rehabilitaciju za 2024. godinu stiglo je više od 60.000 prijava penzionera

Objavljeno:

Danas je objavljena preliminarna rang-lista korisnika penzija koji će biti upućeni na rehabilitaciju o trošku Fonda PIO u neku od 25 banja Srbije u toku ove godine.

"Prigovori nadležnoj komisiji mogu se podneti u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja rang-liste na oglasnoj tabli, odnosno od 4. do 8. marta. Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore, obavesti podnosioce prigovora i utvrdi konačnu rang-listu korisnika koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju", saopšteno je iz PIO fonda.

U skladu sa propisanim rokovima, konačna rang-lista će biti objavljena 14. marta 2024. godine, a nakon toga će i prvi penzioneri biti upućeni na banjski oporavak već krajem marta.

"Sredstva koja se izdvajaju za društveni standard za čak 77 odsto su veća u odnosu na prethodnu godinu, s jedne strane zbog pojačane naplate doprinosa u poređenju sa istim periodom prošle godine, a sa druge zato što se, na osnovu izmena Zakona o PIO, za društveni standard sada izdvaja 0,15 odsto od izvornih prihoda Fonda, u odnosu na dosadašnjih 0,10 procenata", navodi se.

Za besplatnu rehabilitaciju za 2024. godinu stiglo je više od 60.000 prijava, a u banje će biti upućeno oko 21.500 korisnika.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Mondo / I.V/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.