CENA OVOG ZAČINA OSTAVILA BEZ TEKSTA KUPCA U SRBIJI: Paprenije od TOGA NE MOŽE (FOTO)
Potrošačka korpa, Foto: Printscreen/Twitter/@garafat87

potrošačka korpa

CENA OVOG ZAČINA OSTAVILA BEZ TEKSTA KUPCA U SRBIJI: Paprenije od TOGA NE MOŽE (FOTO)

Aleva paprika papreno košta

Objavljeno:

Na društvenim mrežama objavljena je cena pakovanja aleve paprike koja šokira brojne građane Srbije. Kako se navodi, 200 grama ovog začina košta 660 dinara.

Fotografija na kojoj se vidi cena je objavljena na Instagram stranici serbialive_beograd. Brojni građani ovaj začin svakodnevno koriste u ishrani i mnogi smatraju da je cena paprena. Jednog kupca je toliko šokirala da je morao da objavi cenu na društvenoj mreži.

slika
foto: INSTAGRAM/SCREENSHOT/Serbia Live Beograd

Republički zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o potrošačkim cenama i inflaciji u Srbiji. Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u decembru prošle godine, u odnosu na novembar 2023. godine, u proseku su bile veće za 0,1 odsto, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Međugodišnja inflacija iznosila je 7,6 odsto, budući da su za toliko porasle potrošačke cene u decembru u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, dok su u poređenju sa 2022. godinom potrošačke cene u proseku povećane za 12,1 odsto.

Bonus video:

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

(Espreso/Mondo/I.V./Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.