PENZIONERI IZ OVOG GRADA U SRBIJI DOBIJAJU BOŽIĆNE PAKETE: Podela je u toku za one koji su najugroženiji
Penzioneri, Foto: Ana Paunković

PENZIONERI

PENZIONERI IZ OVOG GRADA U SRBIJI DOBIJAJU BOŽIĆNE PAKETE: Podela je u toku za one koji su najugroženiji

Penzionerima sa niskim primanjima stiglo je još i 50 potrošačkih vaučera

Objavljeno:

Blizu hiljadu penzionera iz kovinske opštine dobiće pred katolički i rumunski Božić pakete sa nekoliko osnovnih životnih artikala, koje svake godine obezbeđuje i organizuje Opštinsko udruženje penzionera. Podela paketa već je u toku.

–Mi imamo oko 1200 članova u Udruženju, ovo su paketi pre svega za one sa najmanjim penzijama, za bolesne i one koji su na neki način ugroženog zdravlja, – kaže predsednica Udruženja Dragica Radmanović, podsećajući da je ovu akciju započeo još bivši predsednik Lović, te da su oni samo nastavili, smatrajući da je sasvim ispravno podeliti sa najugroženijima.

–Mi kao udruženje konkurišemo za sredstva iz budžeta opštine Kovin, ali to su i sredstva kojima pokrivamo naše redovne troškove. To nije veliki novac. Ove godine skoro 650 hiljada dinara. Od toga što dobijemo veliki deo ide na troškove grejanja naših prostorija, no, uspeli smo da izdvojimo oko 300 hiljada da se kupi ulje, šećer, brašno…najosnovnije, za oko 600 naših članova, kojima su penzije oko 25 hiljada dinara. Ove smo godine imali sreće pa je iz PIO fonda usmereno još novca, no strogo definisano isključivo i samo za one sa najnižim penzijama. Kako su sredstva dobijana po konkursu to je i penzioner koji je želeo da dobije pomoć morao da priloži ček od penzije, a koji nije smeo da prelazi iznos od 20.631 dinar. Podelili smo 399 tih paketa, toliko je njih konkurisalo.

1 / 5 Foto: Beta / Dragan Gojić

Penzionerima sa niskim primanjima stiglo je još i 50 potrošačkih vaučera, sa pravom kupovine u trgovinskom lancu „Podunavlje“, na iznos od tri hiljade dinara. Čekovi još nisu podeljeni, ali spisak onih koji imaju pravo, odnosno onih sa penzijama do 25 hiljada dinara, uredno se vodi, kao i sva druga papirologija koja nije mala, a kojom se pravda svaki dobijeni dinar, pokazuju nam papirologiju u sedištu Udruženja. Penzionerka koja se upravo tu zatekla, rekla nam je da je ona svoj ček juče potrošila i da je sve stalo u jednu kesu. Nije to veliki novac, ali znači, kad može bar za nekoliko dana da se kupe namirnice, rekla je u odlasku.

Podsetimo, kako bi se pomoglo penzionerima koji imaju najmanja primanja ili su najugroženiji u Srbiji, PIO fond je raspisao novi oblik društvenog standarda korisnika penzija – solidarnu pomoć.

Bonus video:

01:04

OVAKO MOŽEMO DA ISPRATIMO TOK POVEĆANJA PENZIJA DO 2024. GODINE! Stručnjak otkrio pokazatelj: Ovaj deo godine je presudan!

(Espreso / Kovinske/ Priredila: A.P.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.