OGLASILI SE IZ PIO FONDA: Dele PAKETE za PENZIONERE, evo kako da se prijavite! (FOTO)
Penzioneri / ilustracija, Foto: beta dragan gojić

paketi solidarne pomoći

OGLASILI SE IZ PIO FONDA: Dele PAKETE za PENZIONERE, evo kako da se prijavite! (FOTO)

Koliko će penzionera na nivou svakog udruženja dobiti ovu vrstu pomoći zavisi od opredeljenih sredstava i cene unificiranih paketa

Objavljeno: 07:13h

Pravilnik o društvenom standardu korisnika penzija RF PIO, pored besplatne desetodnevne rehabilitacije penzionera u banjama, kulturnih i sportsko-rekreativnih manifestacija, davanja određenih pogodnosti korisnicima penzija koji su korisnici penzionerskih kartica Fonda, propisuje i još jedan vid društvenog standarda korisnika penzija – solidarnu pomoć.

Solidarna pomoć se dodeljuje u tipiziranim paketima koji sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Ovaj vid društvenog standarda realizuje se na nivou opštinskih udruženja, odnosno odbora korisnika penzija, a sredstva se opredeljuju prema broju korisnika penzija čija visina ne prelazi iznos najniže penzije, što je ove godine 20.631,53 dinara.

1 / 4 Foto: EPA / CESARE ABBATE

Prednost prilikom ostvarivanja prava na ovaj vid pomoći ima samohrani korisnik ili korisnik u višečlanom domaćinstvu u kome je jedini izvor prihoda penzija i navršene godine života korisnika, pri čemu prioritet imaju korisnici penzije koji su stariji.

Neka udruženja su sve već obavila i dodelila pakete najugroženijim korisnicima, a kod nekih su konkursi i dodele u toku i paketi će biti podeljeni do kraja godine.

Ukupna sredstva za ove namene u 2023. godini iznose nešto više od 51,5 miliona dinara, a koliko će korisnika na nivou svakog udruženja dobiti ovu vrstu pomoći zavisi od opredeljenih sredstava i cene unificiranih paketa, saopšteno je iz Fonda PIO.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.