KO SE GREJE NA DRVA OVE GODINE ĆE UŠTEDETI DUPLO! U Beogradu metar za 4.000, a evo kakva cena je na jugu Srbije
Drva, Foto: RINA

ogrev

KO SE GREJE NA DRVA OVE GODINE ĆE UŠTEDETI DUPLO! U Beogradu metar za 4.000, a evo kakva cena je na jugu Srbije

Potražnja za ogrevnim drvetom je pala

Objavljeno:

Većina građana se već pripremila za predstojeću zimu, a cene ogreva su počela da padaju u mnogim mestima u Srbiji. Početkom leta kubik drva išao je i do 6.000 dinra, a u Beogradu i do 10.000. Sudeći po oglasima sada je cena pala.

Potražnja za ogrevnim drvetom je pala, mnogi građani su se već pripremili za zimu koja je pred nama, te su tako i cene ove vrste ogreva počele da padaju u pojedinim mestima u Srbiji.

Sada se na periferiji Beograda, u Borči na primer, metar drva može naći i za znatno manje para i to već od 4.000 dinara pa do do 7.500 za kubik.

Mnogi građani koji nisu na vreme obezbedili ogrev oduševljeni su novim cenama jer smatraju da su uštedeli, a i vreme ih je poslužilo jer je do sam kraj oktobra u pojedinim krajevima bilo čak do 25 stepeni Celzijusovih.

Drva
foto: RINA

Tako se na oglasima na Fejsbuku mogu videti ponude prodavca drva za već od 4.000 dinara koliko na primer kubik košta u Opovu.

- Drva topola topola na prodaju cena 4.000 dinara metar - navodi se u oglasu.

Cena drva je pala i na jugu Srbije tačnije u Vlasotincu gde kubik može da se nađe od 5.000 dinara.

- Prodavci drva su u problemu. Mnogi od njih ne mogu da prodaju. Mnogi su se na vreme obezbedili, a sada kako bi možda privukli mušterije koji treba da dokupe ogrev spustili se cenu od 1.000 do 2.000 dinara u zavisnosti od vrste drveta. Bagrem se na primer može naći za 5.000 dinara i to da prodavac doveze drva na adresu kupca. Inače, pored puta se sigurno mogu naći i jeftinija - kaže prodavac drva V. M.

Korisnici društvenizh mreža s oduševljenjem šeruju oglase sa povoljnijim ponudama, a sudeći po nekim cena drva je u pojedinim krajevima prepolovljena.

Bonus video: JEDINI STANOVNIK ZAJEČARA KOJI JE UGRADIO SOLARNE PANELE! Osamdesetih među prvima uveo i podno grejanje, a evo o čemu još sanja

01:47

JEDINI STANOVNIK ZAJEČARA KOJI JE UGRADIO SOLARNE PANELE! Osamdesetih među prvima uveo i podno grejanje, a evo o čemu još sanja

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.