DANAS JE VAŽAN DAN ZA NAJSTARIJE! Počinje isplata UVEĆANIH PENZIJA, ova grupa je PRVA NA SPISKU!
Šalter, Foto: Nemanja Pančić

kalendar isplata

DANAS JE VAŽAN DAN ZA NAJSTARIJE! Počinje isplata UVEĆANIH PENZIJA, ova grupa je PRVA NA SPISKU!

Danas počinje isplata uvećanih penzija

Objavljeno:

Isplata prvih uvećanih penzija za mesec oktobar počinje danas a završava se 13. dana u mesecu. Republički fond za penzijsko invalidsko osiguranje je objavio da će isplata početi i za penzionere koji primanja dobijaju putem tekućih računa i za one koji penzije primaju na kućnim adresama ili poštanskim šalterima.

Uvećane penzije za 5,5 odsto prvo mogu očekivati penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti, isplata za ovu grupu penzionera biće drugog dana u mesecu novembru, dok 4. i 6.novembra svoje uvećane zarade mogu očekivati penzioneri iz kategorije vojni i poljoprivredni.

Kalendar isplate oktobarskih penzija
Kalendar isplate oktobarskih penzijafoto: Printscreen/PIO.rs

Desetog novembra sledi isplata za penzionere Republike bivše SFRJ, a svoj novac istog datumai 13. novembra dobijaju penzioneri iz kategorije zaposleni kada se i završava isplata oktobarskih penzija.

Isplata 20.000 pomoći države 30. novembra

Nedavno u Skupštini Srbije ministar finansija Siniša Mali istakao je da će jednokratna pomoć države od 20.000 dinara biti isplaćena penzionerima 30. novembra.

Novac
Novacfoto: Profimedia

Ova vrsta pomoći države biće isplaćena svim korisnicima penzija i ostalih privremenih naknada kao i invalidima i korisnicima privrmenih naknada PIO Fonda.

Januarsko povećanje penzija

Takođe, u januaru 2024. godine, penzije će biti povećane za još 14,6 odsto, a ovde pogledajte kolike će tada biti isplate na račune najstarijih.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.