SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O JEDNOKRATNOJ POMOĆI ZA PENZIONERE: Ko dobija ovaj novac i kada?
Penzioneri, Foto: Beta/Dragan Gojić

PENZIONERI

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O JEDNOKRATNOJ POMOĆI ZA PENZIONERE: Ko dobija ovaj novac i kada?

Poslednja u nizu je lažna vest da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara

Objavljeno:

Još ranije je najavljeno da će svi penzioneri u Srbiji dobiti po 20.000 dinara jednokratne pomoći. Bilo je govora da će oni svoj novac dobiti krajem novembra, odnosno početkom decembra, a Siniša Mali je pre dva dana potvrdio tačan datum.

30. novembra isplatićemo na račune svih penzionera u našoj zemlji jednokratnu pomoć od 20.000 dinara“, nagovestio je Mali.

On je podsetio da uskoro sledi i povećanje penzija od 14,8 odsto, te da će plate u javnom sektoru plate biti veće 10 odsto.

1 / 6 Foto: Filip Plavčić

Podsetimo, Ministarstvo finansija Republike Srbije objavilo je saopštenje u kome upozorava građane na to da su se proteklih dana u javnosti pojavile lažne vesti sa lažiranim izjavama potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog, koje se plasiraju preko neproverenih, jednokratnih portala, društvenih mreža i alata za onlajn komunikaciju, sa lažiranim logom medija i lažiranim izvorima i citatima.

Poslednja u nizu je lažna vest da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara a da će penzije biti umanjene, koja se građanima direktno šalje preko platforme Viber.

Ministarstvo finansija ističe da nijedna od ovih informacija nije tačna, i da su u pitanju hakerske manipulacije koje će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova, te očekuju rešavanje u što bržem roku.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.