GORIVO U SRBIJI PONOVO POJEFTINILO! Ovo su cene do sledećeg petka
Nove cene goriva, Foto: Dado Đilas, Dragana Udovičić

ODLUKA VLADE SRBIJE

GORIVO U SRBIJI PONOVO POJEFTINILO! Ovo su cene do sledećeg petka

Cene goriva, tako već drugu nedelju padaju

Objavljeno: 10:33h

Litar evrodizela ove nedelje na pumpama u Srbiji će maksimalno koštati 214 dinara, a benzina evropremijum BMB 184 dinar. Dakle, u odnosu na prošlu nedelju dizel je ostao na istoj ceni, dok je benzin pojeftinio 4 dinara.

Cene goriva, tako već drugu nedelju padaju. Prošle nedelje je litra benzina pojeftinila 3 dinara.

Barel nafte na zimu i preko 100 dolara

Sirova nafta Brent se prilikom trgovine u četvrtak na azijskim tržištima prodavala oko 86 dolara po barelu, dok je WTI nafta pojeftinila na nivo od 82,91 dolara.

Prošle nedelje cene nafte bile su u glavnom u padu i niže za oko 3 do 4 dinara. Cene nafte pale su u četvrtak za oko dva odsto na dan ranije, dok je u petak pala ispod 84 dolara za Brent, a cena nafte WTI na 82,15 dolara po barelu.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Veće i akcize na gorivo u Srbiji

Domaći faktor koji će uticati na cenu goriva u Srbiji već od oktobra jesu akcize.Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, kojim je predloženo povećanje specifičnih iznosa akcize na derivate nafte, duvanske prerađevine i alkoholna pića, kafu i tečnosti za punjenje elektronskih cigareta za 8 odsto u odnosu na važeće iznose akciza.

Bonus video:

00:46

AGENCIJE TRAŽE DOPLATU UKOLIKO GORIVO POSKUPI, A NIKADA NE VRAĆAJU AKO POJEFTINI! Stručnjak upozorava: Detaljno o ovim prevarama

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.