OVO JE MOŽDA I NAJJEFTINIJI STAN U BEOGRADU: Kirija 150 evra, pogledajte kako izgleda iznutra (FOTO)
Foto: EPA SERGEI ILNITSKY EPA, Espreso

obratite pažnju

OVO JE MOŽDA I NAJJEFTINIJI STAN U BEOGRADU: Kirija 150 evra, pogledajte kako izgleda iznutra (FOTO)

Nekretnina sa mesečnom kirijom od 150 evra može se iznajmiti u Sremčici

Objavljeno:

Kirije u Beogradu polako se vraćaju na period pre dolaska Rusa. Stručnjaci tvrde da su pale do 30 odsto, i da će se taj trend nastaviti i u narednom periodu. Ovo potvrđuju i aktuelni oglasi prema kojima se ponovo mogu pronaći stanovi za oko 150 evra.

Za ovu cifru trenutno se može iznajmiti stan u šitrem centru i okolini Beograda. U pitanju su uglavnom garsonjere i stanovi manje kvadrature koji su pogodni za jednu do dve osobe. Stambene jedinice su uglavnom kompletno nameštene ili bar opremljene sa najneophodnijim elementima a grejanje je na gas, piše Blic.

Nekretnina sa mesečnom kirijom od 150 evra može se iznajmiti u Sremčici. U pitanju je garsonjera od 30 kvadrata, koja se nalazi u prizemlju kuće. Prema opisu vlasnika, stan je kompletno namešten a na priloženim fotografijama može se videti da iako je u pitanju garsonjera, kupatilo i kuhinja su izdvojeni.

Kako stoji u opisu oglasa, budući podstanar pre useljenja dužan je da plati i depzit u visini kirije. I to nije ništa novo, budući da vlasnici stanova ovo drže kao glavni uslov, a u retkim slučajevima traži se i nekoliko mesečnih kirija unapred.

Kirije ponovo pale na 150 evra

1 / 2 Foto: Nekretnine.rs

Jelena Davidović, vođa prodajnog tima portala Nekretnine.rs kaže za "Blic Biznis" da su cene najma stanova danas dosta niže nego prethodne godine kada su izazvale veliku pometnju na tržištu. Ona ističe da uprkos zabeleženom padu, u Beogradu se kirije i dalje mogu okarakterisati kao skupe.

- Tržište iznajmljivanja je stabilnije, kirije su 30 odsto niže u odnosu na prošlu godinu. U oglašenoj ponudi ponovo se mogu pronaći stanovi na području šireg centra grada po ceni od 350 evra do 500 evra što je prošle godine gotovo bilo nemoguće. Cene variraju u zavisnosti od lokacije, kvadrature kao i nivoa opremljenosti stana. Međutim, nije retkost da još uvek postoje nekretnine za koje stanodavci drže nerealne cene izdavanja - kaže Davidović.

Manji stanovi i garsonjere danas se ponovo mogu pronaći za 120 evra, 150 evra, što je u trenutku "navale" Rusa bilo nemoguće, čak ni u širem centru. Prema trenutno aktuelnoj ponudi portala Nekretnine.rs, stanovi po ovoj ceni uglavnom se mogu iznajmiti u mestima koja su malo udaljena od centra grada, kao što su Sremčica, Kaluđerica, Karaburma, Borča, Kotež. Podsećanja radi, u ovo vreme prošle godine kirije su na tim lokacijama bile preko 200 evra.

Bonus video: STUDENTI U POTRAZI ZA STANOVIMA, KIRIJE PREVISOKE, A OBJEKATA NEDOVOLJNO

01:42

STUDENTI U POTRAZI ZA STANOVIMA, KIRIJE PREVISOKE, A OBJEKATA NEDOVOLJNO

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.