OVA BANJA U SRBIJI JE BUKIRANA MESECIMA UNAPRED: Dolaze i MLADI I STARI, traži se mesto više
Banja Koviljača, Foto: Privatna arhiva

LEPOTE SRBIJE

OVA BANJA U SRBIJI JE BUKIRANA MESECIMA UNAPRED: Dolaze i MLADI I STARI, traži se mesto više

Banja Koviljača pruža i različite mogućnosti za rekreaciju

Objavljeno:

U Banji Koviljači se trenutno traži mesto više. To ni ne čudi imajući u vidu da se cene smeštaja kreću od 15 evra i da se banja nalazi samo 2 sata od Beograda. Vlasnici apartmana kažu da interesovanje za ovom banjom traje tokom cele godine, a da je ovoga leta ono posebno izraženo.

Banja Koviljača, smeštena u zapadnom delu Srbije, predstavlja pravu oazu zdravlja i opuštanja za sve posetioce koji žele da poboljšaju svoje zdravlje i uživaju u prirodnim lepotama. Podaci govore da je samo za prvih 5 meseci ove godine, banju posetilo preko 8.000 turista. Imajući u vidu sve blagodeti koje ova banja pruža, ne dolaze samo oni kojima je potreban fizički oporavak, već svi koji žele da uživaju u čarima prirode, što ova banja definitivno nudi.

Razlog zašto se mnogi i ne planirano upute u ovu banju, pa čak i samo na vikend je taj što je relativno blizu i velikih gradova. Udaljena je od Beograda je udaljena oko 150 kilometra, što je kolima oko 2 sata i 20 minuta. Poznati gradovi u blizini su Loznica i Zvornik kroz koje prolazi reka Drina. Posebno je poznata po lekovitoj vodi i lekovitom blatu za koju kažu da su najbolji prirodni iscelitelj bolesti.

Osim lekovitih svojstava, Banja Koviljača pruža i različite mogućnosti za rekreaciju i aktivnosti na otvorenom i to je ono što je rangira među najposećenije banje u Srbiji. Posetioci mogu uživati u šetnjama kroz prelepe parkove, biciklizmu ili planinarenju u okolnim brdima. Ova aktivnost ne samo da pomaže u fizičkoj kondiciji, već i omogućava povezivanje sa prirodom i duhovno osveženje...

1 / 3 Foto: Arne Trautmann / Panthermedia / Profimedia

Smeštaj u Banji Koviljači od 15 evra

Smeštaj u Banji Koviljači kreće se od 15 evra, i to je cena za sasvim pristojan apartman i to čak za celu porodicu. Upravo to je ove godine bio jedan od razloga što su takve smeštajne jedinice, kako tvrde vlasnici bukirane već u januaru. Ipak, i u cik sezone cene apartmana nisu išle znatno više, ali je problem bio pronaći smeštaj jer je sve bukirano, kako tvrde stanodavci do kraja septembra

Trenutno je po negde moguće pronaći slobodan apartman za celu porodicu po ceni od 30 evra. Za one koji bi nešto luksuzniji smeštaj, tu su i konaci koji nude i usluge obroka. Zanimljivo je da ni njihova cena ne ide mnogo visoko. U najbližima se noćenje kreće od 50 evra za dve osobe, dok je na nekoliko kilometara istu hotelsku sobu moguće rezervisati za 30 evra.

Ceo studio u vili sa bazenom moguće je iznajmiti za 70 evra po noćenju za dve osobe.

Banja Koviljača interesantna i starim i mladima

Bez obzira da li tražite opuštanje ili lečenje, ovo banjsko lečilište pruža sve što vam je potrebno za potpun oporavak i osveženje. Opuštajuće masaže, tople kupke i terapije blatom samo su neki od tretmana koji se nude, a u nastavku su bolesti koje se najčešće leče u ovoj banji u Srbiji:

Različite vrste reumatskih oboljenja;

  • Osteoporoza
  • Degenerativne promene zglobova
  • Degenerativne promene kičmenog stuba
  • Diskus hernije
  • Posttraumatska stanja koštanog skeleta
  • Različita mišićna oboljenja
  • Lezije perifernih nerava
  • Oštećenja centralnog nervnog sistema
  • Pojedina kožna oboljenja
  • Pojedina ginekološka oboljenja

Bonus video:

02:50

VRNJAČKA BANJA NAJUNOSNIJA TURISTIČKA ATRAKCIJA U SRBIJI

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.