DA LI PRIJAVLJIVANJE ZA PENZIONERSKE KARTICE KOŠTA? Ne postoji rok, a evo OD KADA VAŽE!
Penzionerska kartica, Foto: Facebook Printscreen, PIO Fond

PAŽNJA

DA LI PRIJAVLJIVANJE ZA PENZIONERSKE KARTICE KOŠTA? Ne postoji rok, a evo OD KADA VAŽE!

Penzionerska kartica se izdaje na osnovu podnetog zahteva, a njihovo izdavanje je besplatno

Objavljeno:

Od 15. marta, kada je počelo prijavljivanje za penzionerske kartice, do danas je u bazi penzijskog fonda evidentirano više od 634.000 zainteresovanih korisnika, odnosno oko 40 odsto ukupnog broja onih koji imaju pravo da se prijave.

Do sada je potpisano 134 sporazuma, brojne privatne firme različitih delatnosti, kao što su sportski centri, institucije kulture, trgovine, turističke agencije i sl. U narednom periodu očekuje se potpisivanje više od 100 pripremljenih sporazuma (NIS, Apotekarska ustanova „Beograd”, brojne apoteke, medicinske ustanove, banke), dok su sa još nekoliko stotina prijavljenih firmi pregovori i dalje u toku, ističu u PIO fondu.

U fondu dodaju da su pitali penzionere na kojim proizvodima su im najbitniji popusti, šta im je najpotrebnije, i pretežno su navodili popuste na lekove i hranu, prehrambene proizvode i kućnu hemiju, ali i tehničku robu, kulturne manifestacije, sportske aktivnosti… Pravo na izdavanje i korišćenje personalizovane penzionerske kartice imaju svi penzioneri srpskog penzijskog fonda – korisnici novčanih naknada, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju i invalidna deca – korisnici privremene naknade preko Fonda PIO.

1 / 3 Foto: Facebook Printscreen, PIO Fond

Ne postoji vremenski rok za prijavljivanje za penzionersku karticu i korisnici penzija to mogu učiniti u svakom trenutku. Penzionerska kartica se izdaje na osnovu podnetog zahteva, a njihovo izdavanje je besplatno i ne plaća se njeno održavanje. Prilikom svake kupovine na ovaj način korisniku kartice Fond će dodeljivati bodove koje kasnije može iskoristiti za ostvarivanje dodatnih povoljnosti u javnim ustanovama.

Svi korisnici koji su se prijavili za karticu dobiće poziv da dođu u Fond kada njihova kartica bude urađena, jer je moraju lično preuzeti. Korisnicima je obezbeđeno brzo i maksimalno pojednostavljeno prijavljivanje, ali je neophodno da se kartica preuzme lično kako bi korisnik potpisao saglasnost za obradu podataka koju će raditi isključivo Fond, radi dodeljivanja bodova po ostvarenoj potrošnji za dodatne benefite.

Kartica će početi da se koristi 1. oktobra ove godine.

(Espreso / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.