POSAO KOJI MLADI OBOŽAVAJU: Ne radi se puno, a provod zagarantovan! Mesečno zarade i do 10.000 dinara, evo kako
Studenti, Foto: Espreso.co.rs

poslovi

POSAO KOJI MLADI OBOŽAVAJU: Ne radi se puno, a provod zagarantovan! Mesečno zarade i do 10.000 dinara, evo kako

Tražili su se statisti od 18 do 29 godina za potrebe prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umetnosti

Objavljeno:

Generacija Z ume da se zabavlja, ali da pritom i zaradi džeparac. Primer za to je mladi maturant iz Beograda koji mesečno zaradi od 2.000 do 10.000 dinara statirajući u spotovima, reklamama i filmovima.

- Proveli smo popodne na reci, uživali, družili se, slušali muziku koju volimo i na kraju smo još dobili po 2.000 dinara. Lova nije neka, ali nije ni posao. Važno je da stalno čitate objave, da ste u toku, što nama mladima nije teško pošto stalno visimo na mrežama - otkriva nam Nikola.

Nikoli je ovaj posao otkrila drugarica i već je, kako kaže, snimao spot za jednog poznatog beogradskog repera. Dodaje da se odlično proveo, a jedini uslov koji je postavio organizator jeste da u svi obučeni u potpuno crnu odeću.

Oglasi u vajber grupama

Oglasi za ovu vrstu posla mogu da se nađu u raznim vajber grupama koje neretko broje i po 10.000 članova. Oglasi se skoro svakodnevno ubacuju, a svi profili i zanimanja dolaze u obzir. Najčešće se traže mladi od 18 do 30 godina, ponekad i starije u zavisnosti od potrebe snimanja.

studenti
studentifoto: Kurir/ Tamara Trajković

Nekad su oglasi hitni i neophodno je da se isti dan bude na traženoj lokaciji, a prevoz je uvek organizovan i dnevnica se uvek odmah isplaćuje na kraju.

Na primer, za jedan spot koji će se snimati u Požarevcu, traže se devojke od 19 do 24 godine i njihova dnevnica je 50 evra.Sve što treba da rade je da igraju i slikaju se.

U prijavi se uglavnom traži slanje dve sveže jasne fotografije, jednu lica i drugu celog tela i to bez naočara za sunce i fotošopa. Pored osnovnih podataka ponekad se traži i visina, težina, konfekcijski broj odeće i broj obuće.

Starosna granica i do 60 godina

Nikola je podelio nekoliko zanimljivih poslova oglasa, poput onog u kojem se traže muškarci i žene od 20 do čak 60 godina.

Kako kaže, uslov je da nemaju moderne frizure, a dame nikako ne smeju da imaju duge lakirane nokte i šatiranu kosu. Snimajući dan traje od 7 do 19 sati, a isplata je odmah po 2.500 dinara. Za isti projekat potrebni su i muškarci od 20 do 45 godina koji bi bili policajci u sudnici, na primer.

Statisti za prijemni ispit

Isto tako, tražili su se statisti od 18 do 29 godina za potrebe prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umetnosti, a naglašeno je da sve što se snimi služi samo za ispit, nigde se ne objavljuje, već je samo pomoć kandidatima da spreme svoj film.

Ovde je honorar 2.000 dinara, a snimanje traje od 8.30 do 18 sati. To je, kaže, prilika da mladi uvežbaju i neke "cake" koje im mogu pomoći u kasnijem angažovanju.

"Mnogo bolje prolaze zgodni i lepi momci i devojke"

- Mnogo bolje prolaze zgodni i lepi momci i devojke. Njihovi honorari su veći. Tako su nedavno objavili oglas samo za momke i devojke prijatne spoljašnjosti, šarmante i interesantne za snimanje reklame u jednoj kladionici. Snimajući dan je 3.500 dinara, ali to nije sve. Više novca, tačnije, čak 10.000 dobiće manekenski tipovi. To je odlična lova - zaključuje Nikola.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.