ZNA SE KAD POČINJE PODELA NOVIH 5.000 DINARA U SRBIJI: Evo i ko ima pravo na njih i kako možete da se prijavite!
Planina, Foto: RINA

detaljno

ZNA SE KAD POČINJE PODELA NOVIH 5.000 DINARA U SRBIJI: Evo i ko ima pravo na njih i kako možete da se prijavite!

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica

Objavljeno:

Treći krug dodele vaučera počeće sledeće nedelje, a datum podele znaće se tek kada Vlada Srbije na sednici 15. juna i zvanično donese odluku o ovoj novoj podršci za odmor u Srbiji. U Ministarstva turizma i omladine očekuju da će prijava najverovatnije početi u ponedeljak 19. juna ili najkasnije sutradan.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a korisnici vaučera mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Građanima će biti na raspolaganju novih 100.000 vaučera u vrednosti od 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u ovom sistemu.

Planina, Priroda, Zlatar, Prvi maj, Uskrs
foto: Rina

Uz prijavu za vaučere, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Osobe koja su u 2023. godini već ostvarila pravo na vaučer, ne mogu da podnose prijave za nove vaučere. Potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima Pošte podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana, odnosno period od dana podnošenja prijave Pošti do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar 2023. godine.

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.