SRBI OKUPIRALI POPULARNO GRČKO LETOVALIŠTE, PLAŽE KRCATE NAŠIM LJUDIMA: Evo koliko košta GIROS, a koliko JAGNJETINA
Grčka, Pefkohori, Foto: RINA

OVO SU CENE!

SRBI OKUPIRALI POPULARNO GRČKO LETOVALIŠTE, PLAŽE KRCATE NAŠIM LJUDIMA: Evo koliko košta GIROS, a koliko JAGNJETINA

Jedna od najpopularnijih lokacija u Grčkoj među našim građanima koja se izdvojila prethodnih godina svakako je gradić Pefkohori na poluostrvu Halkidiki

Objavljeno:

Oni koji se dosad nisu odlučili, sada ubrzano prave planove za ovogodišnje letovanje. Večita dilema i razlog mnogobrojnih "rasprava" na društvenim mrežama među Srbima jeste da li otići u Grčku ili Crnu Goru. A mnogo je razloza i "za" i "protiv" za obe destinacije.

Jedna od najpopularnijih lokacija u Grčkoj među našim građanima koja se izdvojila prethodnih godina svakako je gradić Pefkohori na poluostrvu Halkidiki. Ono što je najvažnije, prema svedočenjima onih koji su se ove godine već bućnuli u tamošnje more - cene nisu drastično skočile.

- Korišćenje ležaljki je i dalje po ceni konzumacije. Ako poručiš piće u kafiću dobiješ ležaljku na korišćenje u centralnom delu Halkidikija, tačnije na plaži u Pefkohoriju. Ako želite neku ekskluzivu, u smislu plaža koje su na skrivenim mestima, plažni setovi koštaju i do 20 evra. Što se tiče cene morske hrane, ona je skuplja u odnosu na prošlu godinu. Škampi koštaju oko 20, jagnjetina oko 15, a meso sa roštilja do 10 evra po porciji. Giros je od četiri do deset evra, u zavisnosti od toga u koji lokal sednete. Kugla sladoleda je dva evra, dok je paket vode blizu dva evra - rekao je za RINU Igor Sekulić, turista iz Srbije.

Iako je bilo pitanje kako će se trenutno stanje na geopolitičkom planu odraziti na letnju turističku sezonu, po svemu sudeći ovogodišnje letovanje neće biti mnogo skuplje u odnosu na neke prethodne godine, tako da nije smanjena zainterosavanost građana za turističke destinacije u Grčkoj.

1 / 4 Foto: RINA

- More je prijatno za kupanje na početku ovogodišnje sezone, temperatura vode je 27 stepeni, dok je spoljna oko 30 celzijusa. Već su stigli stranci, ali i Srbi. Može se već videti dosta naših ljudi, čujem svakodnevno "dobar dan", a plaže su uveliko krcate. Inače, očekuje se da ova godina premaši 2019, koja se uzima kao najbolja godina po turizam - dodaje Igor.

(Espreso/ RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.